Foto Recept Tips

Rektorns sommartårta

juni 28, 2012

För er som inte orkade klicka er vidare på länken till receptet för denna underbara tårta i föregående inlägg har jag här gjort en sammanställning. Jag tar med andra ord för givet att ni inte kan slita er från att dra fram köksredskapen efter att ni fått se bilden av mästerverket ovan.

Bottnar
4 äggvitor
3 dl strösocker
4 droppar ättika
4 dl rice krispies

Vispa äggvitorna fast, tillsätt ättika och socker, en deciliter i taget. Vispa under tiden.
Vänd försiktigt ner rice krispies i smeten. Bred ut smeten till en jämn rektangel på bakpapper. Markera mitten med en kniv, rakt över smeten, då blir den lättare att dela. grädda mitt i ugnen ca 2 timmar på 125 grader.

Kräm
4 äggulor
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
125 g smör
Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, vetemjöl  och grädde till en kräm i en rostfri kastrull. Värm försiktigt unders ständig omrörning. Ta av från spisen när krämen börjar tjockna.  Tillsätt smöret klickvis medan krämen svalnar. 

Låt bottnarna svalna och dela dem sedan i två bitar. Lägg den kalla krämen mellan bottnarna. Garnera med vispad grädde och jordgubbar eller hallon.

Jag valde att göra en dubbel sats och gjorde således två bottnar som jag inte delade på och gjorde dubbelt så mycket smörkräm. Jag använde mig också av en liter jordgubbar. Det bästa med att fylla år på sommaren är ju helt klart att man kan fira med en tårta med färska jordgubbar på!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Therese juni 28, 2012 at 11:30 e m

    Jädrans vad god den låter, måste testa även fast ingen fyller år eller så:) Hoppas att du hade en jättebra födelsedag!

  • Reply » Rektorns sommartårta Recept september 2, 2012 at 3:10 e m

    […] den här sommartårtan man äter när någon fyller år. Och den ser ju faktiskt helt sjukt god ut. HÄR hittar ni receptet. 0 gilla Taggar: sommartårta, […]

  • Leave a Reply