Tips

Podcasts

juni 19, 2013

Jag har på sistens gått och blivit en rätt frekvent lyssnare av podcasts. Jag tycker det skönt att lyssna på intressanta diskussioner och ibland bli lite smartare. Ibland är det även skönt att lyssna på helt ointressanta diskussioner och bara låta öronen vila till skönt dravel. För oinvigda podcastlyssnare eller redan frälsta lyssnare som vill vidga vyerna tänkte jag lista de ”poddar” jag för tillfället lyssnar på. Jag vill gärna hitta nya poddar värda att lyssna på, så tipsa gärna!

Till Slut Kommer Någon Att Skratta – En podcast med Petter Bristav, Soran Ismail och Aron Flam. Min favvopodd, helt klart. Här bjuds man på opretentiösa samtal om allt möjligt, film, politik, humor, nyheter… Att de alla tre är komiker och som oftast också har komiker som gäster i avsnitten gör att det blir väldigt roligt också.

Moa & Matildas podcast – Här får man ta del av samtal mellan två väldigt roliga bloggare jag följer. Egentligen tillhör jag nog inte poddens målgrupp, då mycket behandlar områden kring livet som småbarnsförälder. Men jag tycker ändå att det är mysigt att lyssna på, de verkar så himla trevliga och vettiga också.

Alex & Sigges podcast – Säkert en podcast ni redan lyssnat på, men den lyssnar jag på varje fredag när den kommer ut. Speciellt förtjust är jag Sigge, även han känns vettig och är sjukt rolig. Favoritavsnitt är ”Brinnande lejon”, ”Förlossningen” & ”Jaharå!”.

Hannah & Amanda – Inledningsvis var jag ett stort fan av podcasten och lyssnade mig igenom alla avsnitt på några dagar. Nu har det svalnat lite och jag lyssnar inte lika frekvent längre, mest p.g.a. att jag rätt många gånger kommit på mig själv med att inte hålla med dem och upplevelsen har liksom förtagits lite. Men man måste ju inte alltid tycka lika dant för att tycka om nån, så jag gillar dem fortfarande och de är härliga att lyssna på. Jag ska nog börja snart igen.

Bildradion – En podcast som jag precis börjat lyssna på faktiskt. Göran Segeholm som spelar in podcasten är lärare i den distanskurs i foto jag läser just nu. Det är lite komplext att lyssna på personer tala om bilder man inte ser, men utöver det är det intressant att höra hur olika etablerade fotografer tänker och reflekterar kring just foto.

Sommar & Vinter i P1 – Man kan ju ladda ner och lyssna på sommar- & vinterpratarna också. Låtarna är nedkortade, men det är ju ändå pratet man vill åt. Tips är att lyssna på Hanna Hellquist, Nor el Refai och Soran Ismails program!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Angus juni 22, 2013 at 5:35 e m

    Bra tips! Måste genanst provlyssna ett par tips!

  • Reply Victoria juni 23, 2013 at 7:26 f m

    Hannah & Amanda och Sommar/vinter podcastens är mina favoriter också

  • Reply P1 & P3 Dokumentär | Stina december 16, 2013 at 8:50 e m

    […] brukar lyssna via appen Podcaster men samtliga dokumentärer finns också på programmens hemsidor. I somras skrev jag också om olika podcaster jag brukar lyssna på och Emma skrev också nyligen ett podtips, kanske kan de vara alternativ till […]

  • Leave a Reply