Recept

Broccoli-, ärt- och bladspenatpesto

januari 28, 2015

24

Häromdagen blev jag så oerhört inspirerad när jag klickade mig in på Saras blogg och såg att hon lagat en egen broccolipesto. Då vi hade kylen och frysen fyll med broccoli tog det inte lång tid innan jag själv stod och kockade min egna variant. Jag följde Saras recept men adderade också gröna ärtor och bladspenat. Kryddade gjorde jag dessutom lite annorlunda (följa recept till punkt och pricka har ju aldrig varit riktigt min grej) med lite extra citron, torkad basilika och färsk persilja.

25

Peston serverade vi med bönpasta, halloumitärningar, körsbärstomater och lite extra parmesan och bladspenat. Det var riktigt gott och väldigt enkelt att göra så det blir en garanterad repris inom kort.

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Angus januari 28, 2015 at 7:52 e m

  mm mumsigt
  du har så fint hemma

 • Reply Anna María januari 29, 2015 at 7:48 f m

  Pesto är typ det bästa jag vet, men den jag brukar göra är lite mer traditionell. Dock verkade den här ju himla spännande och måste absolut testas!

  • Reply Stina januari 29, 2015 at 9:38 f m

   Absolut! Lite matigare än vanlig pesto med basilika 🙂

 • Reply Sandra januari 29, 2015 at 8:59 f m

  Lägg aaav så gott det lät! Måste testa.

  • Reply Stina januari 29, 2015 at 9:38 f m

   Gör’t!

 • Reply Sanna Preifelt ❤ januari 29, 2015 at 11:07 f m

  Låter fantastiskt gott 🙂

 • Reply Sara, där foto & ord ryms januari 29, 2015 at 8:24 e m

  Men åh, vad kul att du testade! Och vad gott det lät med dina små egna tillägg! 😀

 • Leave a Reply