DIY Loppis Monthly Makers

Monthly makers: Återbruk

februari 24, 2015

Denna månad bestämde jag mig att hoppa på Monthly makers skaparutmaning med temat återbruk.

monthlymakers1

Jag klurade länge på vilket projekt jag skulle ta mig an och kom till sist fram till att jag ville göra en lite speciell vas, inspirerad av vasen Äng från Klong. Den kvadratiska vasen hade min sambo redan innan vi flyttade ihop så den har i alla fall några år på nacken. Brickan eller diskstället (har lite svårt att utröna vad det egentligen är för något) köpte jag på loppis för 15 kronor. Den guldiga sprayfärgen köpte jag på Panduro för 89 kronor men jag fick massor över och då jag minsann fått blodad tand för att spraymåla saker kommer den säkerligen att gå åt inom kort.

Jag började med att måtta ut storleken på rutnätet som behövdes för att täcka vasen. Sedan knipsade jag bara av plasten med hjälp av en tång jag grävt fram ur min sambos verktygslåda. Jag valde sedan att slipa till kanterna något med sandpapper för att göra dem lite finare och inte så vassa. Jag diskade och torkade av gallret innan jag spraymålade det ute på balkongen, färgen luktade ganska starkt så jag skulle verkligen rekommendera att förpassa spraymålandet till utomhus.

monthlymakers2

När färgen torkat lade jag helt sonika nätet ovanpå glasvasen och vips så var mitt lilla projekt färdigt! Så när som på att några blommor fick adderas för att kunna visa vasen i sin fulla prakt.

monthlymakers3

Jag blev verkligen hur nöjd som helst med mitt återbruk och uppmanar alla som känner sig nyfikna att testa! Det var så oerhört enkelt att göra och samtidigt väldigt billigt att det inte skulle skada om något missöde mot förmodan skulle ske. Jag funderade länge på vad jag skulle använda som galler för blommorna och hade tankar kring bland annat kycklingnät, durkslag och sil till golvbrunnar. Bara fantasin sätter gränser!

Denna månad är det Annica med bloggen Inspirami som agerar värd för Monthly makers. I morgon, den 25 februari, kommer hon att lägga upp ett inlägg där alla som deltar i utmaningen kan länka till sina projekt, kika in hos henne då för att inspireras av andra återbruk.

You Might Also Like

55 Comments

 • Reply Emmy februari 24, 2015 at 6:17 e m

  Åh så fint det blev! Jättekul idé 😀

  • Reply Stina februari 24, 2015 at 7:56 e m

   Tack snälla, jag blev väldigt nöjd!

 • Reply Beatrice februari 24, 2015 at 6:26 e m

  Det här är kanske det bästa återbruket jag sett hittills, oss värdar inkluderade! Gillar verkligen hur perfekt köpt det ser ut, hehe. Och att det ändå är en one of a kind-grej, som ingen annan har en likadan liksom!

  • Reply Stina februari 24, 2015 at 7:57 e m

   Men åh, så himla gullig du är! Ja det är verkligen kul att ha något eget. Ska bli kul att se alla andras återbruk nu i dagarna 🙂

 • Reply Mikaela februari 24, 2015 at 7:08 e m

  Men fasen vad snyggt! Håller med Beatrice, snyggaste hittills! Wow!

  • Reply Stina februari 24, 2015 at 7:58 e m

   Men åh, tack snälla du!

 • Reply Emma februari 24, 2015 at 7:48 e m

  Åh, så snyggt! Bra idé!

  • Reply Stina februari 24, 2015 at 7:58 e m

   Tack snälla Emma 🙂 Kram

 • Reply Sandra februari 24, 2015 at 10:28 e m

  Men som jag skrev på instagram så är det här verkligen genialiskt! Vill ju så himla gärna ja en sån där liten äng hemma så nu ska jag ut och leta passande vaser 😀 bravo, Stina!

  • Reply Stina februari 25, 2015 at 5:04 e m

   Tack! Blir så himla glad för all pepp, ska bli superkul att få se din variant om du väljer att lägga ut den sen 🙂

 • Reply Anna María februari 25, 2015 at 10:50 f m

  Så jäkla fint! Blev väldigt sugen att testa på en egen variant.

  • Reply Stina februari 25, 2015 at 5:04 e m

   Men tack! Gör´t säger jag! Plättlätt och väldigt dekorativt 🙂

 • Reply Matilda februari 25, 2015 at 11:25 f m

  Blir helt till mig här! Nog för att jag älskar originalet men faktum är att jag nog älskar din vas lite mer. Så fin!! Bästa återbruket jag någonsin sett tror jag.

  • Reply Stina februari 25, 2015 at 5:05 e m

   Tack så himla mycket, vilken respons! 😀

 • Reply Hanna februari 25, 2015 at 12:13 e m

  Åh vilken fin! och smart idé!

  • Reply Stina februari 25, 2015 at 5:06 e m

   Tack! 🙂

 • Reply Alicia februari 25, 2015 at 12:14 e m

  Ooh, så vacker konstruktion! Fint med en vas där blommorna står som på en äng. Och det syns inte alls att du använt ett gammalt diskställ, haha! Väldigt proffsig finish 🙂

  • Reply Stina februari 25, 2015 at 5:06 e m

   Tack snälla! Haha, nä jag är glad att jag fick bort ”diskställsfinishen” 😉

 • Reply Jessica februari 25, 2015 at 12:37 e m

  OOOH detta var fantastiskt vackert och smart! Jag är mäkta imponerad.

  • Reply Stina februari 25, 2015 at 5:07 e m

   Tack snälla! 🙂

 • Reply Jess februari 25, 2015 at 1:29 e m

  Så enkelt, så snyggt!

  • Reply Stina februari 25, 2015 at 5:08 e m

   Tack! Verkligen hur enkelt som helst, det svåraste var typ att hitta något som kunde passa som nät, själva återbrukandet gick i ett naffs!

 • Reply Isabelle februari 25, 2015 at 5:53 e m

  Helt vanisinnigt fint!

  • Reply Stina februari 25, 2015 at 9:42 e m

   Tack! 🙂

 • Reply Ida februari 25, 2015 at 6:59 e m

  Ih, så fint! Fiffigt när blommorna får stöd från nätet och så läckert det blev med guldfärgen 🙂

  • Reply Stina februari 25, 2015 at 9:44 e m

   Tack så mycket! Nätet gjorde det enkelt att arrangera blommorna och gjorde det hela lite mer spännande än en vanlig bukett, väldigt kul att pyssla med tycker jag 🙂

 • Reply Lisa februari 25, 2015 at 8:05 e m

  Jag funderade också på att göra en liknade vas eftersom vi har en katt som älskar att dricka ur blomvaser (vilket oftast resulterar i trasig vas och törstiga blommor). Jag kom inte så långt i mina vas-idéer, så mycket kul att se att du lyckats göra en väldigt fin en! Skall nog försöka mig på att göra en likadan 🙂

  • Reply Stina februari 25, 2015 at 9:42 e m

   Haha, hade inte en tanke på att gallret också var bra för att hålla katter borta! Vi ska vara kattvakt nu i dagarna så då kan jag testa hur väl den fungerar för det ändamålet 😉

 • Reply Fanny februari 25, 2015 at 8:19 e m

  Fiffigt och så fint! Gillar den verkligen! Vaser och blommor kan man ju inte få för mycket av!

  • Reply Stina februari 25, 2015 at 9:44 e m

   Tack! Eller hur, vill alltid ha snittblommor hemma!

 • Reply Form&Känsla februari 25, 2015 at 9:28 e m

  Underbart att en färg kan förvandla ett material så mycket, superfint!

  • Reply Stina februari 25, 2015 at 9:45 e m

   Verkligen, den andas inte så mycket diskställ längre i alla fall, tack för din kommentar!

 • Reply Ängvas modell mindre | Stina februari 26, 2015 at 12:08 e m

  […] med ett dricksglas fick locket bilda en mindre variant av ängvasen jag gjorde till Monthly Makers denna månad. Om möjligt ännu enklare att skapa än föregångaren […]

 • Reply christin februari 27, 2015 at 11:12 f m

  Oj vad fint! Tycker till och med den är mkt finare och mer stilren än den designvasen (som jag glömt vem som gjort den) som man ser lite här och var!

  • Reply Stina februari 27, 2015 at 11:36 f m

   Tack snälla! Det är nog vasen Äng från Klong du tänker på, det var den jag hade i bakhuvudet när jag pysslade ihop denna 🙂

 • Reply alviti februari 28, 2015 at 10:09 f m

  Åååå så snyggt! Vilken kul idé 🙂

 • Reply hejregina mars 2, 2015 at 10:07 e m

  ja men vilken rolig ide! fint!

 • Reply Den där Victoria mars 4, 2015 at 8:48 e m

  Superfint, du bara fortsätter att imponera med din kreativitet och känsla för finheter

 • Reply Vajb mars 5, 2015 at 6:58 e m

  Så snyggt det blev! 🙂

 • Reply Vårvinter i vas | Stina mars 15, 2015 at 7:52 e m

  […] Blommorna jag visade i denna vas för några veckor sedan stod sig oerhört länge. Så sent som i går fick jag avlägsna de sista och därför ville jag gärna fylla på vasen i dag, ännu har jag inte tröttnat på den! Tulpanerna fick jag en vän som kom över på mellokväll och kvistarna och riset fick följa med hem från promenaden vi tog längsmed sjön i dag. En väldigt annorlunda konstellation jämfört med den föregående och jag tycker att det blev oerhört vackert att plocka in våren i vardagsrummet. […]

 • Reply Sanna Preifelt ❤ mars 16, 2015 at 5:01 e m

  Otroligt smart verkligen! Jag blir sugen på att göra något liknande 🙂

  • Reply Stina mars 16, 2015 at 8:39 e m

   Tack! Det tycker jag verkligen att du ska göra 🙂

 • Reply Monthly makers: lovetags i lera | Stina mars 23, 2015 at 12:29 e m

  […] valde att fortsätta lite på samma spår som förra månaden då jag inspirerades av Klongs ängvas och blickade denna gång mot dansk smyckesdesign och Jane Kønigs […]

 • Reply Blommor som berikar | Stina april 9, 2015 at 6:53 e m

  […] Vasen står fortfarande högt i kurs… […]

 • Reply Rebecka april 11, 2015 at 7:15 f m

  Så himla himla fint! Och kreativt såklart 🙂

  • Reply Stina april 11, 2015 at 9:20 f m

   Tack snälla 🙂

 • Reply Monthly makers april: Tändstickor | Stina april 24, 2015 at 7:00 f m

  […] sist återvände jag till mitt säkra kort guldsprayen som figurerat hos båda mina tidigare bidrag ängvasen och […]

 • Reply DIY ängvasStina juni 19, 2015 at 7:01 f m

  […] Dryga veckan efter min examen såg buketterna jag fått lite trötta och dana ut. Några av blommorna hade vissnat helt medan andra bara verkade lite ledsna. Ett fiffigt sätt att ge dem nytt liv är att knipsa av de döda bladen och sedan placera blommorna i egna små vaser eller som i detta fall – i en egengjord ängvas! […]

 • Reply Monthly makers temasläpp & en återblick - StinaStina september 10, 2015 at 11:06 f m

  […] första bidrag till Monthly makers utgjordes av den här Klong-inspirerade ängvasen på temat ”Återbruk”. Jag har en förkärlek för DIY´s som går snabbt att göra men […]

 • Reply Gotländska godbitar - StinaStina september 24, 2015 at 5:46 f m

  […] Dahliorna var till en början lite ledsna efter båtresan men repade sig snabbt och utgör nu en härlig färgklick på köksbordet i min ängvas. […]

 • Reply Alicia oktober 29, 2015 at 6:03 e m

  Hejsan!
  Söndagen den 15/11 kommer jag och Anna María från Monthly Makers att hålla i en föreläsning och varsin workshop på Folkuniversitetet i Stockholm om vad Monthly Makers är och innebär, återbruk, redesign, DIY och kreativt bloggande i allmänhet! Till föreläsningen vill vi ha lite bilder från er som deltagit under året att visa på projektorduk, och jag undrar om vi kan få lov att använda den 1:a och 8:e bilden uppifrån i detta inlägg till det? En länk till din blogg kommer läggas ovanpå bilden så källan blir tydlig.
  Om du vill ge oss lov till detta, snälla skicka en högupplöst version av bilden till alicia(a)sivertsson.se så snart som möjligt.

  Vill du läsa mer om föreläsningen – kolla följande länk: http://www.folkuniversitetet.se/Kurser–Utbildningar/Kommunikation-Skrivande-Media/Sociala-medier/Stockholm/sprangbradan—forelasning/

  Jag ber om ursäkt för att du eventuellt kommer få exakt den här kommentaren på flera inlägg – det är tyvärr enklare att gå igenom månad för månad än blogg för blogg.
  Stort tack på förhand 🙂
  Alicia, Monthly Makers

 • Reply Alicia november 5, 2015 at 10:04 e m

  Hej Stina!
  Jag vet inte om du sett min föregående kommentar – om inte kommer här en påminnelseping! Eller så har du sett den och försökt skicka bilderna men då har meddelandet inte gått fram och jag ber dig ödmjukast göra ett nytt försök!
  Tack på förhand 🙂

 • Reply Annorlunda julgrupp i ängvas - StinaStina november 30, 2015 at 7:04 f m

  […] Förra helgen tjuvstartade jag julpyntandet och knåpade ihop en annorlunda julgrupp i min egenpysslade ängvas. […]

 • Reply Emma december 31, 2015 at 11:05 f m

  Supersnyggt! 🙂

 • Reply frida g svensson januari 1, 2016 at 10:22 f m

  MEN SHUT UP vad kreativt! DÖR! hittade hit via better bloggers länklista och jag bara måste dyka ner i din blogg precis just nu! KRAM!

 • Leave a Reply