Recept

Stinas söndagsscones

mars 8, 2015

scones

Många är de frukostar som på sistens figurerat här inne och idag levererar jag ännu en variant. Scones som vi åt rykande varma från ugnen med några skivor ost och apelsinmarmelad.

Du behöver:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
2 tsk socker
50 g smör
2 dl mjölk

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Finfördela smöret i bunken och tillsätt mjölken. Arbeta samman till en deg och rulla åtta bullar av dem. Grädda i mitten av ugnen i tio till tolv minuter. Servera med smör, ost och marmelad. Färskost och marmelad eller sylt är ett annat smaskigt påläggsalternativ.

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply Sanna Preifelt mars 8, 2015 at 7:04 e m

    Muums vad gott 🙂 Och underbart fina bilder!

    • Reply Stina mars 9, 2015 at 7:27 f m

      Väldigt mumsigt! Tack snälla 🙂

  • Reply Sara i Åre - träningsglädje mars 8, 2015 at 7:30 e m

    åh, scones! det ska jag baka nästa helg; fick mysfrukostcravings!!

  • Reply Johanna mars 8, 2015 at 9:03 e m

    Me love scones!

  • Reply Alicia mars 8, 2015 at 10:56 e m

    Åhgu, varför såg jag inte detta imorse? Hade varit perfekt med scones i solen på balkongen. Kan nån spola tillbaks tiden tack!

    • Reply Stina mars 9, 2015 at 7:27 f m

      Haha, ska vara massor av sol i veckan så du kanske hinner en annan morgon om du har tur 🙂

  • Reply Sandra mars 9, 2015 at 9:02 f m

    Stina, vet inte vad du gjort men shit så grymma bilder + innehåll du presenterar här hela tiden nu! Älskar det. Fast vill gråta lite när jag ser den där brödkorgen som borde bo hemma hos mig 😛

    • Reply Stina mars 9, 2015 at 12:21 e m

      Men TACK blir så glad av att höra detta! Jag har börjat lägga lite mer krut och tanke bakom det hela så det är ju jättekul om det märks 🙂 Din blogg är väldigt inspirerande och peppande och så även Monthly Makers och Emily Dahls julkalender. Att få feedback på det jag lägger upp bidrar såklart till viljan att göra mer och bättre, så jättetack för raderna du lämnar här emellanåt 🙂

  • Reply lovisa mars 9, 2015 at 10:45 f m

    åh, gillar verkligen verkligen bilderna. så enkla, lugna och stämningsfulla men ändå drar de till sig ögat. kanske beror det på den knallgula juicen? upptumme, i vilket fall!

    • Reply Stina mars 9, 2015 at 12:22 e m

      Tack! Så kul att du gillar dem och säger det, blir jätteglad 🙂

  • Reply Ceasarsallad på loppad bricka | Stina april 10, 2015 at 7:59 f m

    […] ju som bekant lite extra piffig med dagens första måltid vilket ni kunnat bevittna bland annat här, här och […]

  • Reply Lilla listan om loppis | Stina maj 18, 2015 at 6:03 f m

    […] som emellanåt även får agera brödkorg, är en storfavorit. Det känns nästan som att den skulle kunna vara hemklickad från Svenskt […]

  • Reply Lemon curd receptStina juni 12, 2015 at 6:04 f m

    […] man kan lemon curd till är som tillbehör till scones (tips – jag har tidigare lagt ut det ultimata sconesreceptet) vilket jag verkligen kan tänka mig är hur gott som helst, eller varför inte till våfflor eller […]

  • Leave a Reply