DIY Monthly Makers

Monthly Makers – Mod Podge Dimensional Magic

maj 26, 2015

mod_podge_magnets9

Denna månads tema hos Monthly Makers, som var magi, gav mig verklig huvudbry. Eftersom jag inte är en särskilt stor anhängare av det övernaturliga utan snarare är realist ända ut i fingerspetsarna så hade jag svårt att komma på något på temat. Detta tills jag kom över några tuber av Mod Podge som beskrevs som ”Dimensional Magic”. Produkten är ett lack med en reliefeffekt och resulterar i ett tjockt glasliknande resultat. Det är alltså materialet som får stå för det magiska i mitt bidrag denna månad – kylskåpsmagneter med Mod Podge!

mod_podge_magnets1

Jag använde mig av en tub med Mod Podge, ett tjockare papper, stämplar och självhäftande magneter. Det skulle också vara fint med ett mönstrat tjockare papper!

mod_podge_magnets2

Jag klippte cirklar av pappret och stämplade bokstäver på dem.

mod_podge_magnets3 mod_podge_magnets4

Jag började sedan att applicera lacket kring de yttre kanterna innan jag fyllde hela cirkeln.

mod_podge_magnets6

När de sedan var helt ifyllda fick de lämnas att torka i drygt 24 timmar. När lacket stelnat blir det genomskinligt som glas.

mod_podge_magnets5

Sedan jämnade jag till kanterna lite med en sax och klistrade fast magneterna på baksidan – färdigt!

mod_podge_magnets7 mod_podge_magnets8

Jag tycker verkligen om effekten som Mod Podge ger och vill gärna testa det på andra saker. På Pinterest finns hur mycket inspiration som helst!

Maj månads bidrag samlas denna månad ihop på Jessicas blogg.

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply {Rania Maria Photography} maj 26, 2015 at 6:14 f m

  Men, vilken rolig grej, den här ”mod podge”. Aldrig hört talas om innan! Måste jag kolla upp 🙂

  Svar: Jättekul! Hm nä jag använder inte heller sirap så mycket. Den här blev inte fullt lika tjock och trögflytande. Jag kommer använda den mer som honung. Ha i mat för att lyfta andra smaker, ringla över rotfrukter när vi gör i ugnen m.m Ska testa ha den på gröt, och på pannkakor kommer den va grym! I en kopp te kan man också ha den.

  • Reply Stina maj 26, 2015 at 8:04 e m

   Ja men gör det, finns flera olika varianter har jag sett! Spännande, då kanske jag ska våga mig på det inom kort 🙂

 • Reply Anna María maj 26, 2015 at 1:14 e m

  Vad fint! Och kul tolkning på tema magi 🙂
  Jag har tittat lite på olika typer av mod podge och det verkar gå att göra en hel del med det. Ska tydligen finnas något som hade varit perfekt att använda på mina nagellacksmuggar, men jag hittade bara det i USA. Så tråkigt.

  • Reply Stina maj 26, 2015 at 8:06 e m

   Tack! Kändes fantasilöst, men vad tusan – bättre än ingenting tänkte jag 😉 Ja jag har förstått att det går att använda till dekoupage och liknande också. Var det som ett lack till dom för att de skulle hålla i diskmaskin det skulle användas till då?

 • Reply VERONICA - fashion blog maj 26, 2015 at 2:07 e m

  Gud så fina bilder, vad kul grej! Bra tips 🙂 Kramar!

  • Reply Stina maj 26, 2015 at 8:07 e m

   Tack snälla! 🙂

 • Reply Sandra maj 27, 2015 at 6:16 f m

  Gillar också effekten av mod podge och tyckte att dina magneter blev hur fina som helst!

  • Reply Stina maj 27, 2015 at 6:50 e m

   Ja det blir rätt häftigt, kommer vilja testa det på annat sen när jag får lite mer tid att pyssla med idéer 🙂 Tack!

 • Reply Borgmästaren maj 27, 2015 at 4:25 e m

  Det blev verkligen fint! Jag har aldrig riktigt fattat vad mod podge är. Fattade inte att det blev så tjockt. Ser verkligen läckert ut.

  • Reply Stina maj 27, 2015 at 6:51 e m

   Tack snälla! Tycker verkligen att du borde testa 🙂

 • Reply Johanna maj 27, 2015 at 8:42 e m

  Jag tokälskar Stina!

  • Reply Stina maj 28, 2015 at 10:31 f m

   Haha oavsett om du tokälskar magneterna eller mig så blir jag jätteglad för din kommentar Johanna! 😉

 • Reply Vajb maj 28, 2015 at 6:54 e m

  cool grej! blev ju jättefint 🙂

  • Reply Stina maj 29, 2015 at 6:30 f m

   Tack snälla!

 • Reply Mikaela maj 29, 2015 at 10:13 f m

  Fint det blev! Och Mod podge verkar ju faktiskt vara ett ganska magiskt material, det finns hur många varianter av det som helst och man verkar kunna använda det till i princip vad som helst! Något som är så variabelt måste ju ha en gnutta magi i sig 😉

  • Reply Stina maj 31, 2015 at 9:54 f m

   Tack snälla Mikaela! Ja men faktiskt, lite så – inte så dum tolkning av temat ändå kanske 😉

 • Reply Alicia juni 1, 2015 at 4:57 e m

  Vad glad jag blir att du hittade en så magisk lösning på temaproblematiken! Så fint och härligt att det går att hitta kreativa vägar kring varje hinder liksom 🙂 När det är dags för nåt tema jag känner osäkerhet inför hoppas jag kunna lösa situationen hälften så fiffigt!
  Sen kul och fin magnetidé! Ord och bokstäver <3

  • Reply Stina juni 2, 2015 at 9:48 f m

   Men tack för din fina kommentar Alicia! 😀

  Leave a Reply