Inredning Tips

Ge trötta snittblommor nytt liv

juni 19, 2015

Glad midsommar på er! Vi befinner oss på Gotland för firandet men jag tänkte passa på att visa en härlig bukett jag satte ihop lite tidigare i veckan av blomrester från två examensbuketter jag fått. Tänker mig att det är fint tips under dessa tider då jag misstänker att blomvaserna står fyllda till bredden.

angvas1

Dryga veckan efter min examen såg buketterna jag fått lite trötta och dana ut. Några av blommorna hade vissnat helt medan andra bara verkade lite ledsna. Ett fiffigt sätt att ge dem nytt liv är att knipsa av de döda bladen och sedan placera blommorna i egna små vaser eller som i detta fall – i en egengjord ängvas!

angvas2

Jag upplever det som att nätet håller de trötta blommorna uppe fint och eftersom vasens primära funktion går ut på att man ska kunna arrangera blommorna som man vill så gör det inget om de är få till antalet – det kan ju se maffigt ut ändå! Dessutom gör det inget om man tvingas klippa några blommor kort, som i fallet med de rosa rosorna som höll på att nicka till, de är fortfarande dekorativa i all sin enkelhet.

angvas3

Det är mitt bästa tips på hur du tar tillvara på alla härliga blommor, man vill ju kunna njuta av dem så länge det bara går. Om du missat hur du gör en egen ängvas finner  du de enkla instruktionerna här.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Johanna juni 19, 2015 at 11:00 f m

    Så fint! Hoppas ni får en fin helg på Gotland!

    • Reply Stina juni 22, 2015 at 8:56 f m

      Tack snälla Johanna, er midsommar såg ju himla fin ut 🙂

    Leave a Reply