DIY Inredning Loppis

Höstigt stilleben med marmor & mässing

september 8, 2015

bloggen-12

Är det något som jag tycker det är roligt att knåpa ihop emellanåt så är det stilleben av olika slag. Häromdagen kände jag ett sug efter att plocka in hösten i hemmet utan att nödvändigtvis slå på stora trumman med färgade löv och klasar med rönnbär.

bloggen-13

I min fina glasgupa som en gång i tiden var en klocka stack jag helt sonika i två kvistar. Jag valde att inte ställa de i vatten efter som det så lätt blir ånga i kupan då. De håller så länge de håller tänker jag.

bloggen-14

Mässingsljusstakarna är loppisfynd och jag gillar dess kontraster mot den lite kallare marmorbrickan. Brickan var ursprungligen en ostbricka, den har ofta figurerat här på bloggen men denna gång var den första gången jag kom att tänka på att dess handtag gick att skruva bort, och vips så blev det en helt annan typ av bricka.

bloggen-15

Jag tjuvade med mig lite snöbär också, inte helt enligt alla regler kanske men jag tycker att de är alldeles för söta för att jag ska låta bli.

bloggen-16

Ett mysigt litet stilleben blev det av det hela. Vi sitter i ärlighetens namn inte alltför ofta i fåtöljen i hörnet, men bara själva möjligheten att sitta kunna sitta uppkruppen i fåtöljen med ett vackert stilleben och några tända ljus bredvid sig inger ändå ett slags lugn tycker jag.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Angus september 8, 2015 at 6:15 f m

  Men så mysigt!
  ja va tvungne o googla DIY!!! hej tant!! hahah men nu vet jag va det innebär, kommer slänga mig maniskt med det ordet nu

  • Reply Stina september 8, 2015 at 9:07 e m

   Haha, världens bästa uttryck ju, känns mycket coolare än att säga ”Pyssel” 😉

 • Reply Sandra september 8, 2015 at 6:31 f m

  Men åh, så snyggt det blev med glaskupan och den gröna växten. Riktigt fint!

  • Reply Stina september 8, 2015 at 9:07 e m

   Tack! Ja jag gillar att det blir lite annorlunda liksom 🙂

 • Reply Klara september 8, 2015 at 8:22 e m

  vad fint! marmor och mässing tillsammans går verkligen alltid hem. 🙂

  • Reply Stina september 8, 2015 at 9:08 e m

   Tack! Eller hur, en klassiker 🙂

 • Reply Mikaela september 8, 2015 at 8:46 e m

  Så fint med växterna i glaskupan!

  • Reply Stina september 8, 2015 at 9:08 e m

   Tack snälla du! 😀

 • Reply Estelle november 23, 2017 at 6:04 e m

  Hej!! Jag har sökt länge efter en sådan bricka i marmor. Ser att du har en sån och undrar då vart du köpt den? Tacksam för svar!!

  • Reply Stina - Stinas tillvaro november 30, 2017 at 9:10 e m

   Hejsan! Det är en klassisk nittiotals ostbricka som jag köpt på loppis och sen skruvat bort handtagen på 🙂

  Leave a Reply