Inredning

Ett bord, en dag, två dukningar

oktober 21, 2015

IMG_3083IMG_3079 IMG_3074 IMG_3070

I lördags började vi dagen med en stadig frukost som jag såklart dukade upp till med de blåvita nyförvärven. Favoritbrödet ”Grov Gotland” med ost och paprika på och en fruktsallad fick ackompanjera tekoppen. Det kändes extra fint att dricka te ur en mindre kopp med fat. Det lite tunnare porslinet och det klirrande ljudet när koppen sattes ned på fatet mellan sipparna och ett fisförnämt lillfinger som stack ut förhöjde helt enkelt frukostupplevelsen några snäpp.

IMG_3202 IMG_3208 IMG_3210 IMG_3215 IMG_3217 IMG_3218

På kvällen bjöd jag in till tjejmiddag och dukade med mässingsljusstakar och vaser och några kvistar jag knyckt med mig in utgjorde en fin detalj på tallriken. Jag gillar verkligen kombinationen gröna växter och mässing, något jag misstänker att jag inte är ensam om. Till middag smaskade vi i oss en pasta med salami, ricotta, ruccola och solroskärnor och till efterrätt gjorde jag en vit chokladmousse med hallon. Jag ska verkligen bli bättre att slå på en större trumma när det kommer till middagsdukningar, några kvistar och antikljus gjorde ju det hela lite extra härligt.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ruth | HungryHeart.se oktober 21, 2015 at 11:15 f m

  Så fint du gjort!! Och så vackert allt harmonierar! Middagsdukningen ser både sofistikerad och personlig ut på samma gång.
  Blå eld-servisen skickar mig rakt tillbaka till minnena från kvällstedrickandet hos farmor. Det är något visst med tunt, fint porslin som man dricker ur lite försiktigare än den ”vanliga” grova koppen man häller i sig i farten. Fint!

  • Reply Stina oktober 22, 2015 at 8:37 e m

   Tack snälla du! Det är verkligen precis så, det känns väldigt andaktsfullt 🙂

  Leave a Reply