Gotland

Skördetid – leverans från Gotland

november 5, 2015

I helgen fick vi leverans från Gotland. En hel drös med härliga päron, rödbetor, gulbetor, polkabetor och majskolvar levererades direkt innanför dörren av Addes syster och hennes sambo som har hus med ett härlig trädgårdsland på Gotland.

skordetid2 skordetid3

Det är en ynnest att kunna få sådana närproducerade (nåja, en liten färjeresa bort bara) härliga knölar som boende i storstaden. Redan för några månader sedan fick vi en annan fin gotländsk leverans innehållande dahlior, vindruvor och fikonmarmelad.

skordetid4

Päronen är så himla söta och goda.

skordetid5

I går hade vi traditionsenlig Bonde söker fru-middag och vi bjöd på lax med bovete och så ugnsbakade jag betorna vi fått med chevre – väldigt smarrigt!

skordetid6

Jag skar rödbetorna och gulbetorna i grova bitar, lade dom i en ugnsform, ringlade över olivolja och saltade och pepprade. De fick ugnsbakas i ungefär en halvtimme i mitten av ugnen i 225 grader. Sedan plockade jag ur formen och skivade över chevre och lade även i några valnötter. Skjuts in i ugnen i några minuter tills osten smält.

skordetid7

Denna låda fyller verkligen flera olika funktioner, till vardags agerar den nattduksbord i gästrummet, emellanåt får den utgöra bakgrund vid matfotograferingar eller som denna gång – behållare för en diger skörd!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Charlotta Sofia springer o trimmar november 5, 2015 at 5:30 e m

  Åh vad lyxigt att få hem allt det där goda 🙂

  • Reply Stina november 8, 2015 at 7:17 e m

   Eller hur! 😀

 • Reply Sara i Åre - TRANINGSGLADJE.SE november 5, 2015 at 6:32 e m

  wow vilken lyx!!

  • Reply Stina november 8, 2015 at 7:17 e m

   Verkligen! 🙂

  Leave a Reply