Jul Teer

Tekalender från Kränku

december 1, 2015

I dag är äntligen december här och det innebär att det är hög tid att börja nedräkningen till jul. Denna gång kommer jag göra nedräkningen extra mysig  tack vare en härlig tekalender.

tekalender2

Då jag tack vare min sambos gotländska rötter har introducerats teer från Kränku föll lotten på en julkalender från dem. Jag har sett tekalendrar i allsköns former men att hålla fast vid teer från tebutiken jag håller allra högst kändes ändå givet.

tekalender3

Jag blev löjligt glad när jag gläntade på locket till kalendern och såg de fint förpackade påsarna.

tekalender5

Kalenderns första dag börjar storstilat med ett av mina favorittéer – Regnbågste!

tekalender6

Men i lådan ryms också flera sorter jag inte provat tidigare. Med följde dessutom ett litet häfte med information om teerna och plats för att bedöma sorterna på en femgradig skala. Garanterat något jag ska anamma för att utröna potentiella guldkorn.

tekalender7

En tesil ackompanjerade även det hela, något jag tacksamt tar emot då de som finns i hushållet läcker ut kopiösa mängder teblad i tevattnet och jag tvingas sila mellan tänderna. Nu ska här drickas te med stil under tjugofyra dagar framöver!

Räknar du ner till jul på något särskilt sätt?

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sandra december 1, 2015 at 8:03 f m

  Mm så mysigt! Längtar tills ikväll då vi ska testa vårt första te. Tycker att det redan nu låter som en tradition jag kommer fortsätta med 😀

  • Reply Stina december 1, 2015 at 10:46 e m

   Eller hur, så himla mysigt! Känns som att det blir ett återkommande inslag för mig med faktiskt 🙂

 • Reply Pernilla december 1, 2015 at 9:39 f m

  Tekalender känns ju som det bästa sättet att räkna ner till jul på! Nu är det nog lite sent att få tag på en så jag får kanske försöka sno ihop en egen med de teer jag har hemma i år och se till att införskaffa en riktigt till nästa år! Roligt att det var lös-te i påsarna, jag har bara sett varianter med pås-te innan.

 • Reply Ika's USA december 1, 2015 at 7:10 e m

  Men vilken kul idé, jag är tokig i både kaffe och té (rimm, haha)

  • Reply Stina december 1, 2015 at 10:51 e m

   Haha, ja men visst är det 😀

 • Reply Ruth | HungryHeart.se december 2, 2015 at 11:07 f m

  Det var mig en riktigt snyggt designad kalender!

  • Reply Stina december 2, 2015 at 9:39 e m

   Visst är den! 🙂

 • Reply Kränkus tekalender – Teerna mellan Lucia & julafton – Stinas tillvaro januari 6, 2016 at 5:49 e m

  […] Visby för att bunkra upp med mina tidigare favoriter och nyfunna tesorter som jag upptäckt via Kränkus tekalender. Tidigare visade jag er mina betyg på teerna fram till Lucia och nu har det blivit dags för de […]

 • Leave a Reply