DIY Jul

Slå in julklapp med kökshandduk

december 15, 2015

Min ambition detta år är som sagt att ha ett återbrukstänk när det kommer till inslagningen av julklapparna och jag har tidigare visat två klappar som jag slagit in med spets. I helgen slog jag in ytterligare en klapp med textil men denna gång ett lite annorlunda material nämligen en kökshandduk!

julklapp_handduk2

Att klappen är till min mamma och jag i skåpen hade en röd och julig kökshandduk med bokstaven M inbroderad var en ren lyckoträff. Om du har lite mer framförhållning än mig rekommenderar jag dock att kila in på närmsta loppis, där brukar det krylla av fina kökshanddukar med brodyr för en femma.

julklapp_handduk4

Jag vek helt sonika ihop handduken kring den kvadratiska klappen och knöt sedan ett band runtom för att hålla ihop vikningen. Mitt band var för kort för att knyta med ett traditionellt kryss över paketet men jag tyckte det blev fint att sätta lite på kanten. Jag tager vad jag haver är minst sagt temat för julpysslet i år!

julklapp_handduk5

Tyvärr äger jag inga lackstänger eller sigillstämplar men i min pyssellåda fanns klistermärken kvar från tidigare års julkort. Jag tror bestämt att jag införskaffade dem för en guldpeng på TGR men har sett liknande på bland annat Panduro.

julklapp_handduk6

Jag blev väldigt nöjd med denna typ av inslagning, den känns personlig och genomtänkt trots att den blev gjord i en handvändning och bara består av saker jag redan hade hemma i skåpen. Helt i linje med min melodi med andra ord!

julklapp_handduk7

Jag har fortfarande några klappar att slå in och jag vill gärna fortsätta på återbrukarspåret. Har du kanske något tips på en finurlig inslagning du själv har gjort eller sett? Tipsa gärna mig i så fall!

 

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Sandra december 15, 2015 at 7:27 f m

  Så fiffigt med klistermärken som lacksigill! Vill skaffa en stämpel och lackstång varje år men glömmer liksom av det ändå. För övrigt älskar jag att slå in julklappar. Ska visa hur årets ser ut senare idag tänkte jag 🙂

  • Reply Stina december 16, 2015 at 9:45 e m

   Verkligen! Skulle dock gärna vilja testa riktig lackstång någon gång 🙂

 • Reply Elisabet :) december 15, 2015 at 7:39 f m

  Apropå återbruk. Då jag var barn togs alla fina julklappspapper tillvara. Rullades ihop fint och sparades till nästa år. När jag tänker efter gjorde det nog också själva paketöppnandet lugnt. Det var ju en sport att öppna med så lite åverkan på pappret som möjligt…. Även fina omslagsband sparades.

  • Reply Stina december 16, 2015 at 9:49 e m

   Ja min farmor gjorde alltid det när jag var liten och jag sparade faktiskt på fina julklappspapper i en pärm som jag älskade att bläddra i. Synd att det är mer slit- & släng idag även när det gäller det.

 • Reply Céline december 15, 2015 at 10:06 f m

  Men gud så smart!! jag brukar använda mig av tidningspapper, både för att återanvända, och jag tycker det blir väldigt fint! 🙂

  • Reply Stina december 16, 2015 at 9:49 e m

   Ja det ska jag nog testa också i jul, alternativt sidor ur en bok, jättefint ju 🙂

 • Reply Mirre december 15, 2015 at 10:25 f m

  Ohh supersnyggt vad kreativ du är.

  Förlåt om detta blir reklam nu, men du följde mig på min förra blogg, myflowergirl.blogg.se så tänkte om du ville ha min nya adress =D

  • Reply Stina december 16, 2015 at 9:50 e m

   Tack snälla! Det är ingen fara, kul att du aviserar 🙂

 • Reply Ida här och nu december 15, 2015 at 12:09 e m

  Men så vackert de blev. Aldrig tänkt på att man kan slå in i kökshanddukar. De passar ju perfekt. Måste nog åka till nån loppis och titta lite. Kram

  • Reply Stina december 16, 2015 at 9:50 e m

   Tack, vad gullig du är!

 • Reply ISA december 15, 2015 at 4:28 e m

  slutar ju aldrig förvånas över din kreativitet juuu! snyggt blire med 🙂

  • Reply Stina december 16, 2015 at 9:51 e m

   Tack snälla Isa, du är så peppande!

 • Reply Rund är också en form! december 15, 2015 at 8:16 e m

  Älskar ditt tänk! Och det blev himla vackert. 🙂

  • Reply Stina december 16, 2015 at 9:51 e m

   Vad kul! Tack snälla 🙂

 • Reply Ruth | HungryHeart.se december 15, 2015 at 10:34 e m

  Så himla fint och personligt det blev! Och vilken härlig, gammaldags, rustik känsla inslagningen ger! JA tack, till sådana paket! =)

  • Reply Stina december 16, 2015 at 9:52 e m

   Tack Ruth! Skulle inte heller tacka nej om jag fick ett till mig själv 😉

 • Reply Emilia december 16, 2015 at 12:08 e m

  Wow vilken fin inslagning! Håller med dig till 100% att det ser genomtänk och personligt ut med M:et på handduken. Ett mycket bra tips och väldigt kreativt av dig 🙂

  • Reply Stina december 16, 2015 at 9:52 e m

   Tack snälla, vad glad jag blir!

 • Reply sofiamilk.se december 17, 2015 at 1:20 e m

  Jättefint, Stina! Jag har också återbrukstema på mina klappar i år och har, precis som du, slått in i egengjorda julhanddukar. Great minds think alike 🙂 Dessutom har jag gjort pärldekorationer som man kan återanvända nästa år eller hänga i granen. Här kan du kika om du vill!
  http://sofiamilk.se/2015/december/diy-sla-in-julklappar-i-tyg-2.html
  http://sofiamilk.se/2015/november/diy-snoflingor-av-rorparlor-2.html

  • Reply Stina december 20, 2015 at 10:50 e m

   Tack snälla Sofia! Ja men jag såg dem, superfina ju, extra fint att du knöt ihop dem 🙂

 • Reply Länkkärlek – December! | Evelinas ekologiska december 18, 2015 at 11:41 e m

  […] Slå in julklapparna i kökshanddukar som Stina. Superfint och miljösnällt! (tillvaron.se/stina) […]

 • Leave a Reply