DIY Jul Monthly Makers

Monthly Makers – Ombrefärgad glasbuk för julklappar

december 21, 2015

December månads tema hos Monthly Makers har varit glas. Ett ganska lurigt tema och ett tema man verkligen kan göra storslagna saker med. I mitt fall höll jag det dock enkelt och idén kom över mig när jag klurade över nya sätt att slå in årets julklappar på.

julklapp_burk1

Jag använde mig av vanliga diskade glasburkar, guldig sprayfärg, snöre och etiketter jag gjort av marmorerat papper.

julklapp_burk2

För att skapa ombreeffekten på burkarna använde jag mig av sprayfärgen och vände burkarna upp och ner. Jag började med att spraya undersidan och lät sedan färgen fortsätta en bit ner på burken. Det räcker att röra sprayburken en aning nedåt under en knapp sekund, färgen lägger sig nämligen snabbt i ett jämnt lager.

julklapp_burk5

Jag gillar den adderade färgen på burken dels för att den har en döljande effekt och alltså bidrar till att innehållet förblir hemligt men främst för att presenten känns mer omsorgsfull än om burken varit orörd.

julklapp_burk6

Till etiketter använde jag kartongbitar som jag tidigare marmorerat med nagellack. En beskrivning över hur du går till väga för att marmorera dina egna hittar du här.

Den 25:e presenterar månadens värd Alicia sitt bidrag på sin blogg. Redan nu kan du dock lämna ditt bidrag inne hos henne. I slutet av månaden sammanställer hon alla bidrag på temat glas. Det ska bli väldigt roligt att se vad alla hittat på denna gång!

 

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Mikaela december 21, 2015 at 2:37 e m

  Gud vad fint! Jag sprayade en burk i guld fast med en tejpad skarp kant som jag planterade i, men det var fasen finare med ombre-effekten!

  • Reply Stina december 21, 2015 at 8:56 e m

   Åh, det kan jag verkligen tänka mig blev jättefint. Det är ju kul med lite variation också 🙂

 • Reply Matilda december 21, 2015 at 3:21 e m

  Snyggt! Har alla mina teér i glasburkar just nu, kan tänka mig att ombreeffekten blir helt amazing om man förvarar något mörkt i såsom te i så det liksom blir en kontrast. Åh, vill också testa! 🙂

  • Reply Stina december 21, 2015 at 8:57 e m

   Tack Matilda! Men ja det har du rätt i, tänkte inte ens den tanken – tack! 😀

 • Reply Ruth | HungryHeart.se december 21, 2015 at 5:13 e m

  Så himla fint och stylish! Jag gillar att innehållet bara döljs bara delvis, så att man kanske får en liten teaser på vad som är inslaget men inte ser det i sin helhet.

  • Reply Stina december 21, 2015 at 8:58 e m

   Ja men precis, tyckte också det var lite roligt 🙂

 • Reply Alicia december 21, 2015 at 7:21 e m

  Åh vad smart att slå in i glasburkar! Det ser verkligen genomtänkt ut, och är så fint ihop med de marmorerade korten! Extrapoäng för återbruk, och för att en lockas att återbruka burkarna ännu en gång efter att presenten är uppackad 🙂

  • Reply Stina december 21, 2015 at 8:59 e m

   Tack Alicia! Ja men precis, det blir ju som två presenter i en 🙂

 • Reply Katarina december 21, 2015 at 10:49 e m

  Håller med alla som har skrivit tidigare, så snyggt. Jag skulle helt klart känna mig väldigt uppskattad om jag fick min julklapp i en sån här burk. Och så skulle jag hitta något bra användningsområde för själva burken också, den är ju en extra present. En jätterolig idé!

  • Reply Stina december 22, 2015 at 10:11 e m

   Men tack snälla, vad kul att få höra 🙂

 • Reply Sandra december 22, 2015 at 7:52 f m

  Vilken fiffig lösning! Tycker att det varit så roligt att få se alla dina inslagningar men det här är nog min favorit 🙂 superbra tolkning på temat!

  • Reply Stina december 22, 2015 at 10:12 e m

   Tack Sandra! Vad roligt att få höra. Himla klurigt tema och jag tog en enkel utväg men är ändå nöjd med resultatet 🙂

 • Reply Elisabet :) december 22, 2015 at 9:20 f m

  Superfint! Det sätter igång fantasin ytterligare kring paketinslagning. Gamla burkar borde ju också vara något att använda!

  • Reply Stina december 22, 2015 at 10:13 e m

   Tack! Vad kul att kunna inspirera lite 🙂

 • Reply Jessica december 22, 2015 at 7:36 e m

  Alltså näääe vad snyggt!!!

  • Reply Stina december 22, 2015 at 10:14 e m

   TACK! 😀

  Leave a Reply