Gotland

Vi har köpt hus på Gotland!

februari 15, 2016

Det började med att jag låg i soffan en kväll och Hemnet-knarkade i vanlig ordning. Mitt i scrollandet möttes jag av bilden ovan och efter att ha klickat mig in på annonsen och bläddrat igenom resterande bilder räckte jag över mobilen till Adde och inom kort var vi eniga, ”Huset är för fint för att inte åka och titta på”. En och en halv vecka senare infann vi oss på visningen, tillsammans med en hel drös av andra spekulanter. I ärlighetens namn ville jag knappt kliva ur bilen när vi svängde in på gårdsplanen, med drygt tjugofem bilar som trängdes utanför huset ville jag inte ens tänka på alla människor som förälskade sig i huset under visningen om pågick inomhus.

huset2

Men ut klev vi och började visningen med att kila in i det stora magasinet som hyser ett loft som gjort för kräftskivor och andra fester med nära och kära. Därefter synade vi trädgården och husets fasad innan vi klev in genom en stor och gedigen dörr på baksidan av huset och några få steg innanför tröskeln blev jag helt frälst. Trägolven som är genomgående för hela nedervåningen, den charmiga vedspisen i köket, dubbeldörrarna, den lilla pigdörren, de djupa fönsternischerna och kakelugnen var bara några av de element som fick mitt hjärta att slå dubbla slag. Vår dryga timme i huset slutade med att vi upp över öronen förälskade la det första budet. Sedan skulle en lång och pirrig väntan följa. Turerna kring budgivningen som drog igång en vecka senare bjöd på många nagelbitarsessioner och ett evigt pendlande mellan att ömsom fantisera om drömhuset och ömsom bittert förlika sig med tanken på att huset kanske inte skulle bli vårt trots allt.

huset3

Men det blev det ju! Så här två veckor efter vunnen budgivning har tanken börjat slå sig till ro hos oss och just nu längtar vi något oerhört efter tillträdesdagen om dryga månaden. Som jag ser fram emot att få uppleva våren i huset och se trädgården växa fram, tända en brasa i spisen och helt enkelt få spendera härliga dagar i huset med de djupa fönsternischerna och knarrande trägolven.

huset4

Sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka har vi avundats Addes syster och hennes sambo som renoverat och pysslat i sitt hus på Gotland. Nu har vi fått vår egna underbart charmiga tillflyktsort på ön. Huset behöver stora portioner kärlek för att bli helt optimalt, men är det några som är mer än villiga att överösa det med kärlek så är det sannerligen vi!

Foto: Svensk fastighetsförmedling, Visby

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Pernilla februari 15, 2016 at 9:39 e m

  Åh så himla roligt! Och vilket hus sen, verkar ju helt magiskt! Ska bli mycket roligt att se vad ni hittar på med det.

 • Reply Charlotta Sofia springer o trimmar februari 15, 2016 at 10:07 e m

  Alltså: Ååååååååh! Det är helt ljuvligt ju! GRATTIS!!

 • Reply Sara februari 15, 2016 at 10:13 e m

  DÖR så jävla jävla jävla fint!!!!!!

 • Reply Ruth | HungryHeart.se februari 15, 2016 at 10:55 e m

  Men WOW! Total huskärlek! <3 <3 <3

 • Reply Dryden - Traveler's Edition februari 16, 2016 at 1:14 f m

  Men tjenare! Inte för att jag är någon husmänniska (mer än att leva i det, om någon annan sköter om det ;)) men det där ser riktigt nice ut! Jag menar, djupa fönster. Bara det!

 • Reply Sandra februari 16, 2016 at 6:27 f m

  Så underbart, Stina! Grattis igen, huset är verkligen en hel jäkla dröm. Då ses MM på Gotland nästa gång då 😉

 • Reply Mikaela februari 16, 2016 at 6:44 f m

  Vad fantastiskt roligt och vilket drömhus!!! Grattis!

 • Reply Den där Victoria februari 16, 2016 at 10:03 f m

  Åhh, så fantastiskt och vad roligt det ska bli att följa er och huset. Jag har är helt övertygad om att huset kommer att bli helt underbart i eran vård och omsorg.

  Kram Victoria

 • Reply Emma februari 16, 2016 at 2:47 e m

  Vilket fantastiskt hus, jag hoppas på att få se många bilder på det framöver! 🙂

 • Reply SOFIAMILK februari 16, 2016 at 6:20 e m

  Grattis! Vilket underbart hus! Håller tummarna för många renoveringsinlägg längre fram 🙂

 • Reply Emilia februari 16, 2016 at 8:00 e m

  Åh men stort grattis till huset!! Drömmer mig ofta bort till tiden i livet då en kommer köpa hus. Längtar! Ser ut att vara hur vackert som helst 🙂

 • Reply Lund Johanna februari 16, 2016 at 10:36 e m

  Men är det sant Stina? WOW!!! Vilken ren och skär dröm. Största grattis till er. Helt magiskt!

 • Reply Nya lägenheten - Baluns och Bryderier februari 17, 2016 at 3:31 e m

  […] fick jag reda på att min forna blogg-kollega Stina har köpt hus på Gotland. Titta in på det här, DÄR har ni drömmen på riktigt gånger tvåhundrafyrtio. […]

 • Reply Wilda februari 18, 2016 at 12:44 e m

  Stort grattis! Vilken dröm! HELT OEMOTSTÅNDLIGT VACKERT!

 • Reply Malin i Laxsjö februari 18, 2016 at 1:12 e m

  Grattis till er. Jäklars va fint!

 • Reply Annica februari 18, 2016 at 8:56 e m

  Alltså, helt galet vad fint det är!! Förstår att ni längtar! Håller helt med Sandra om att nästa MM blir på Gotland 😉

 • Reply Alicia februari 21, 2016 at 8:53 f m

  Alltså jag kan inte riktigt hantera det här. Började gråta när du berättade på Instagram och sen har jag inte kunnat med att gå in och läsa eller kommentera. Är så himla glad för er skull, och lycklig över att detta verkligen går att genomföra, samtidigt som det gör så ont i mitt hjärta av längtan.
  Har velat bo på Gotland i hela mitt liv och det har alltid känts så fruktansvärt avlägset – en flickdröm, en saga. Det är nog först det senaste året som jag och Andreas pratat om det på riktigt, surfat hemnet och nästan gått av av längtan och förhoppningar, planer, diskussioner om jobb och bostadslån och allt som är krångligt. Det är närmare nu än någonsin förr, samtidigt som jag vet att det är så många år bort, så många år av stadslukt och tunnelbaneträngsel kvar. Och då känns det ju nästan mer avlägset än när det bara var en fantasi.
  Jag önskar er all all all lycka till vid övertagandet av huset och omvandlandet av det till ert eget. Det inspirerar mig att sätta över en tusenlapp extra till sparkontot ”Gotlandsgården”, plocka ett extra jobbpass, strunta i att köpa den där onödiga prylen och fokusera på målet. En dag är det dags för mig också.

  • Reply Stina - Stinas tillvaro februari 22, 2016 at 8:08 e m

   Men åh fina du <3 Gotland är verkligen drömmen och jag förstår att du/ni längtar! För vår del handlade det mycket om att faktiskt följa en känsla för en gångs skull, sen ska ju allt praktiskt som lån och så såklart klaffa men allt annat - det löser sig. Vi bor ännu i Stockholm och kommer kanske så göra något år till, eller kanske inte. Vi får se var det tar vägen. Känslorna till huset öppnade helt enkelt upp sinnet för andra förändringar också. Nu har vi i alla fall tiden till det. Tack snälla för dina lyckönskningar!

   För övrigt kan jag ju också tipsa om att många hus och så kallade "flyglar" faktiskt hyrs ut på Gotland, ett köp behöver inte vara ett måste för att bo på landet, så drömmen kanske kan vara närmre än du tror 😉 Kram!

 • Reply Form&Känsla februari 21, 2016 at 9:58 e m

  Wow, vilket drömhus! Grattis!

 • Reply Jessica februari 23, 2016 at 11:11 e m

  Vilket otroligt vackert hus med så många charmiga detaljer. Förstår att ni blev förälskade direkt! Stort grattis till huset!

 • Reply Huset | 100 år gamla foton från huset på Gotland - Stinas tillvaro februari 7, 2017 at 6:03 f m

  […] går var det prick ett år sedan vi köpte vårt hus på Gotland. Huset är som bekant gammalt och både jag och Adde har varit nyfikna på dess historia. Vi båda […]

 • Leave a Reply