Inredning

Bordslöpare – hemtrevligt eller bara otrendigt?

mars 1, 2016

Nyligen kom jag hem med en bordslöpare från en loppistur. Det var faktiskt Adde som planterade ett frö hos mig när vi köpte de nya köksmöblerna om att en löpare nog skulle passa bra på köksbordet. Inledningsvis avfärdade jag hans kommentar och mumlade något om att löpare inte passar i ett lägenhetshem och att den bara bordsskivan minsann var fin som den var. När en ljust grå bit textil uppenbarade sig och gick lös för en tjuga var jag ändå villig att ge det hela ett försök.

lopare2

Och så himla fint det blev! Riktigt hemtrevligt och dessutom en grå färg som gifter sig bra med de befintliga färgskalorna i vårt kök.

lopare3

Jag är het klart beredd att omvärdera bordslöparens trendighetsfaktor och hoppas att jag kan inspirera andra att ta in den långsmala duken i sitt hem. Länge leve löparen!

På tal om fina saker – du har väl inte missat att Sandra publicerat ett inlägg med alla era bidrag på Monthly Makers februaritema TRÄ? Klicka här för att ta del av massor av skaparinspiration!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Mikaela mars 2, 2016 at 9:35 f m

  Haha jag har också gått och funderat på om det verkligen är snyggt eller inte, men jag har också en grå (fast med smala vita ränder) på vårt vita köksbord! Och det är nog ganska hemtrevligt trots allt!

 • Reply Julia mars 2, 2016 at 10:48 f m

  Tycker det blev stilrent och snyggt med den enkla grå löparen! Supefint till marmordetaljerna!

 • Reply Rund är också en form! mars 2, 2016 at 8:51 e m

  Vi har svart löpare på vårt vita matsalsbord. Älskar´t! 🙂

 • Reply Lund Johanna mars 2, 2016 at 8:52 e m

  Jag är faktiskt inte omöjligt. Jag var nog för ett tag sedan, men som sagt. Beredd att omvärdera kan vi sätta som epitet på mig också.

 • Reply Martina mars 3, 2016 at 4:05 e m

  Tycker det var superfint! Ska nog leta efter en jag också 🙂 Men sen måste jag bara fråga om den lilla mini ”klong” vasen, hur har du gjort den? ser ut som glasen som finns på lagerhaus. Men vad har du tagit för nät/galler? supersnyggt.

  • Reply Stina - Stinas tillvaro mars 8, 2016 at 9:09 e m

   Det är Lagerhaus-glas 🙂 Gallret kommer från en ask jag köpte på loppis 🙂

   • Reply Martina mars 9, 2016 at 11:20 e m

    Aha 🙂 superfint! Tack för svar.

  Leave a Reply