Inredning Loppis

Blåvitt porslin – Gefle Tokio

april 20, 2016

I höstas införskaffade jag en blåvit djuptallrik på loppis och har använt den udda tallriken flitigt sedan dess, både för att pigga upp frukostgröten och för att ta tjusiga matbilder. När jag häromdagen kom över ytterligare tre tallrikar på samma loppis fick jag helt plötsligt en fin liten samling och blev sugen på att kolla upp om det finns fler delar av det blåvita porslinet att sätta loppiständerna i. Porslin är som sagt lite av min svaga punkt när det kommer till samlande, Mon Amie, Blå Eld och Swedish Grace är som bekant några redan påbörjade samlingar i köksskåpet…

tokio_gefle2tokio_gefle7

Men! Nu har vi ju faktiskt dubbla uppsättningar köksskåp och därför känns det rätt legitimt att kika på kompisar till tallrikarna. När jag köpte den första tallriken tänkte jag mig att det var någon importerad okänd variant men när jag nu synat dem lite närmre visade det sig att tallrikarna är ur serien Tokio från Gefle. En serie som efter mina efterforskningar verkar vara rätt billig att köpa på loppis över lag så förhoppningsvis går det skapa sig en samling för en mindre peng.

tokio_gefle5tokio_gefle6 tokio_gefle1

Berätta! Har du något porslin som du konsekvent samlar på eller består ditt köksskåp av ett potpurri av olika mönster, modeller och färger?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sandra april 20, 2016 at 6:11 f m

  Så fint! Älskar verkligen blåvita tallrikar, finaste som finns!

 • Reply Patrik at Brass&Gold | En inredningsblogg på Hannas Room april 20, 2016 at 9:16 f m

  Jättefina tallrikar! Jag har också tänkt att jag ska införskaffa och samla på porslin (också gärna vitt/blått), men har ännu inte hittat någon serie som jag tycker extra mycket om. Funderar på att blanda mönster och samla udda tallrikar istället, men får se hur det blir 😀

  • Reply Stina - Stinas tillvaro april 25, 2016 at 9:55 e m

   Ja men visst är det. Åh, det är ju också så himla fint, tycker absolut att du kan mix matcha lite 🙂

 • Reply Wilda april 22, 2016 at 5:15 e m

  Åh vad läckert! Jag har en samling från min farmor av Rörstrands A´la carte-serie som jag först tänkte byta ut men sen tänkte jag om. Mon Amie är ju exceptionellt fint och även Swedish Grace har jag påbörjat lite grann.

 • Reply Johanna april 24, 2016 at 3:46 e m

  så fina! jag blev helt förälskad när jag hittade en gammal Gröna Anna-tallrik (blekgrön och med vågad kant, så fin!) på stadsmissionen och har därefter hittat två till på bakluckeloppis. Jag vill dock gärna ha en samling uddatallrikar i liknande stil, så det brukar jag kolla efter.

  • Reply Stina - Stinas tillvaro april 25, 2016 at 10:03 e m

   Åh, så fint att kunna samla någon del här och någon del där, det är ju det allra bästa loppandet!

 • Reply Kryddburkar i porslin från Gefle - Stinas tillvaro maj 11, 2016 at 6:31 f m

  […] inte låta bli att köpa dem till vårt andra hem. Märkningen i botten säger att de precis som mina blå tallrikar är från Gefle och efter en snabb googling kommer jag underfund med att de gjort en uppsjö av […]

 • Reply Jessica maj 16, 2016 at 5:04 e m

  Fina!!! Älskar ju som du redan vet de här blåvita tallrikarna, och de här var så himla kalasfina!!

 • Leave a Reply