Månadens gröna Recept

Chiapudding med rabarberkompott

maj 25, 2016

Vi spenderade helgen på Gotland och förutom en herrans massa ny energi kom jag dessutom hem med en stor bukett rabarber. Då ett gäng bloggare inspirerats av Monthly Makers och dragit igång en vegetarisk matlagningsutmaning, Månandens Gröna, och månadens råvara var just rabarber kunde jag ju såklart inte annat än hänga på!

chiapudding_rabarberkompott2

Chiapudding med rabarberkompott

(Kompott cirka 6 portioner, chiapudding 1 portion )

Du behöver:

400 g rabarber
200 g jordgubbar
4 msk flytande honung
2 knivsuddar vaniljpulver
1 dl vatten

2 dl mandeldryck
3 msk chiafrön
1 knivsudd vaniljpulver

1 liten näve granola (recept här)

chiapudding_rabarberkompott3

Gör så här:

Skala och skär rabarbern i bitar. Lägg ner i en kastrull tillsammans med jordgubbar. Häll över vatten, honung och vaniljpulver. Låt skjuda på spisen, rör om då och då tills kompotten uppnått en fastare konsistens. Låt svalna.

Gör chiapuddingen genom att blanda vätskan med chiafrön och vaniljpulver i ett glas eller en burk. Rör om noggrant. Ställ in i kylen i cirka tjugo minuter. Rör om igen och låt stå i kylen under natten. Servera med en stor klick rabarberkompott och strö över valfri granola.

chiapudding_rabarberkompott4

Jag blev faktiskt överraskad över hur oerhört smarrigt det blev då jag mer eller mindre improviserade ihop receptet och valde att prova honung som sötning. En riktigt somrig efterrätt som samtidigt är lite annorlunda. Jag hoppas att du vill testa den till en frukost i ditt kök i sommar!

chiapudding_rabarberkompott5

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply