Recept

Ramslöksgremolata

juni 13, 2016

Än är det inte för sent att ge sig ut i skogen och plocka ramslök! Så sent som i dag travade jag ut och plockade på mig flera buketter av de späda bladen.

ramsloksgremolata2

Anledningen var att jag ville svänga ihop en sats gremolata. För någon helg sedan bjöds vi nämligen över på grillat hos Addes syster och som tillbehör hade hon köpt en burk ramslöksgremolata från en tillverkare på Gotland. Det passade så himla bra ihop till det grillade köttet och efter att jag ögnat igenom den relativt korta innehållsförteckningen bestämde jag mig för att försöka mig på en egen variant. Resultatet blev riktigt lyckat så här kommer receptet till er som inte heller tröttnat på ramslök ännu.

ramsloksgremolata3

Ramslöksgremolata

Du behöver:

 • Ramslök
 • Persilja
 • Rapsolja
 • Citron
 • Salt
 • Peppar

Gör så här:

Skölj och rensa ramslöken. Hacka grovt och lägg i en bunke. Klipp över persilja och häll i rikligt med rapsolja. Kläm över citronsaft, salta och peppra. Mixa samman ingredienserna i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt mer rapsolja om konsistensen upplevs stabbig. Gremolatan ska vara lite rinnigare än en pesto.

ramsloksgremolata4

Ett väldigt smakrigt och fräscht alternativ till de olika grillsåserna i sommar!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Mikaela juni 13, 2016 at 1:58 e m

  Shit vad gott det ser ut!!

 • Reply Malin i Laxsjö juni 13, 2016 at 10:16 e m

  Men mums

 • Reply Lund Johanna juni 13, 2016 at 11:08 e m

  Jag vet kanske inte riktigt vad en gramolata är eller hur den kan tänkas smaka. Men jag tänker att jag ”vill ha”!

 • Leave a Reply