Bröllop

Vårt bröllop del 5 | Dekorationer & mingel

oktober 4, 2016

Att dekorationer var något jag la lite extra tanke vid inför bröllopet var inget som gick obemärkt förbi här på bloggen inför bröllopet. Därför vore det väl på sin plats att även titta på hur det faktiskt blev?

Den så kallade ”äreporten” var dock ingen dekoration varken jag eller Adde hade något att göra med. Helt enligt gotländsk tradition hade våra vänner och familjer klätt porten kvällen innan. I den hängde våra initialer tillsammans med saker vännerna associerar till oss; en teåpse, en LP-skiva, en hammare och en kamera till exempel.

stinastillvaro-brollop-2

Välkommen till Sanda bygdegård!

stinastillvaro-brollop-3

Bordsplaceringen löste vi enkelt genom att skriva ut namnen på de som satt vid varje bord på ett A5-ark och satte fast dem med varsin klädnypa på en lina. Dörren vi använde att spika fast linan i kommer från när vi rev ut en hästbox i husets garage. Återbruk som heter duga med andra ord!

stinastillvaro-brollop-5

Vänner, familj och bekanta hade bidragit med flera stora glasflaskor som var alltför stora att ha på borden. Istället fick de välkomna gästerna in i bygdegården tillsammans med en kvist murgröna. Vi satte även en stor glasflaska med växter i inne på varje toalett, ett enkelt knep att ge även den mest spartanska bygdegårdstoalett lite flärd.

stinastillvaro-brollop-7 stinastillvaro-brollop-8

Flaskorna med snören var som bekant ett av minda bidrag till Monthly Makers. Mina vänner Erina och Johanna hjälpte till att hänga upp dem på lite olika höjd i entrén och jag tyckte det blev riktigt effektfullt.

stinastillvaro-brollop-9stinastillvaro-brollop-20

Och så här såg det alltså ut inne i lokalen! Grå pappersdukar i linneimitation, vita stolsöverdrag, vimplar av både tyg och notblad, ljusstakar i mässing och vaser i brunt glas. Egentligen hade vi tänkt att ha betydligt mycket mer blommor på borden, men eftersom de dahlior vi planterat inte hunnit slå ut fick vi helt sonika gå all in på det naturen hade att erbjuda. I mina ögon blev det oerhört vackert med de långa mörka grässtråna och murgrönan, det räckte gott och väl som grönska. På tal om grönska hade ju jag och Adde dock en helt magisk blomsterbåge vid vår plats. Precis som äreporten var det en överraskning som förbereddes av våra vänner kvällen innan.

stinastillvaro-brollop-10 stinastillvaro-brollop-11 stinastillvaro-brollop-12 stinastillvaro-brollop-13 stinastillvaro-brollop-14 stinastillvaro-brollop-15

Servetterna fick en enkel vikning som jag knöt ett tunt grått snöre runt. I det stack vi ner en liten grön kvist tillsammans med bordsplaceringskortet.

stinastillvaro-brollop-16

Varje bord fick namn från betydelsefulla platser i våra liv. De guldfärgade ramarna samlade jag på mig på diverse loppmarknader.

stinastillvaro-brollop-17

Festprogrammen hade en bild på varje gäst på framsidan – här syns undertecknad en midsommar i början av nittiotalet.

stinastillvaro-brollop-22

Medan vi var iväg och fotograferades på tu man hand fick gästerna mingla. Varje lag fick en liten pappkasse innehållandes kaffemuggar, småkakor, en picknickfilt och en lapp med uppgifter att lösa.

stinastillvaro-brollop-23

Helgrillat lamm stod på menyn och grillningen är ett idogt jobb under dagen.

stinastillvaro-brollop-24

Som gästbok valde vi att använda oss av den andra hästboxdörren. Med klädnypor fick gästerna hänga upp sina hälsningar medan minglet pågick i bygdegårdsparken.

stinastillvaro-brollop-25 stinastillvaro-brollop-26 stinastillvaro-brollop-27 stinastillvaro-brollop-28 stinastillvaro-brollop-29 stinastillvaro-brollop-30 stinastillvaro-brollop-31 stinastillvaro-brollop-32

Vi skippade det klassiska bubblet till brudskålen och valde istället en bål med fläderblomssaft och jordgubbar. Till det kunde gästerna mumsa på bigarråer från vårt egna bigarråträd.

stinastillvaro-brollop-33 stinastillvaro-brollop-34 stinastillvaro-brollop-35 stinastillvaro-brollop-36 stinastillvaro-brollop-37 stinastillvaro-brollop-38

Till sist sladdade vi in på gårdsplanen och Adde var en gentleman som sa ”Nu får du faktiskt sitta kvar så att jag kan springa runt och öppna”.

stinastillvaro-brollop-39 stinastillvaro-brollop-43stinastillvaro-brollop-40 stinastillvaro-brollop-41 stinastillvaro-brollop-42  stinastillvaro-brollop-44

Sen skålade vi, hälsade på gästerna och tog täten in till middagen och festen – men mer om det i nästa inlägg!

 

Fotograf: Sara Holmberg, Sarasblick fotografi

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Beatrice oktober 5, 2016 at 11:52 f m

  Jag har i brist på ork och tid inte tittat på ett enda av de här inläggen, men jag satt igårkväll och tittade på allihop och grät lite för att jag blev så glad. Det var så fint, ni verkar ha haft ett super-bröllop, och det är så kul att se hur fina bilder Sara har tagit! Grattis igen, Stina!

 • Reply Anna María oktober 5, 2016 at 3:22 e m

  Så kul att se alla delar från bröllopet. Och så himla fina dekorationer. Det känns så genomarbetet och fint!!

 • Reply Wilda oktober 8, 2016 at 6:15 e m

  Oj vilken detaljkänsla du har! Jag ramlar nästan av stolen av hur vackert allt är! Så otroligt stilrent och genomtänkt. Din känsla för stil är verkligen något extra, Stina <3 Så mycket hjärta i allt.

 • Reply Emelie april 1, 2017 at 5:14 e m

  Wow vad fint! Jag skulle så gärna vilja veta var du hittade grå dukar och servetter?

  • Reply Stina - Stinas tillvaro april 2, 2017 at 2:53 e m

   Tack! De beställde jag från Duni, sorten heter Evolin och färgen Granite Grey 🙂

  Leave a Reply