Gotland

Pizzapremiär för bakugnen i huset

november 8, 2016

I helgen var vi på Gotland och på lördagen bestämde vi oss för att inviga den stora bakugnen. Pizza stod på menyn och vi hade hämtat hem fin björkved från Addes föräldrar att göra upp elden i ugnen med. Drygt tre timmar innan middagen satte Adde igång med eldandet och när glödbädden var riktigt fin skjutsades pizzorna in på löpande band med bakspaden (eller baksterfjälet som det kallas på jämtländska). För att inte göra det för avancerat för oss så här första gången Villa Valle agerade pizzeria använde vi färdiga tortillabottnar och toppade med tomatsås, mozzarella, timjan och basilika jag torkat från trädgården, rödbetor, chevre, prosciutto, valnötter och ruccola.

Det blev verkligen riktigt lyckat och jag ser fram emot många pizzakvällar framöver. Nästa gång vill jag prova på att göra egen pizzadeg!

gotland-3gotland-5gotland-4   gotland-6 gotland-7 gotland-1gotland-8

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Christin november 8, 2016 at 6:55 f m

    Gud så fint!! Tryckte telefonen rakt i ansiktet på en väldigt nyvaken Anton och skrek ”kolla” pga att det är en dröm hos honom att ha /bygga vid torpet någon dag!

  • Reply Dryden november 8, 2016 at 8:32 f m

    Det ser fantastiskt fint ut! Och gott!

  • Reply sandra november 8, 2016 at 8:53 f m

    Men sluuuta så mysigt!

  • Reply Ida november 8, 2016 at 1:51 e m

    Så himla, himla fint!

  • Reply Borgmästaren november 11, 2016 at 10:11 f m

    Ser otroligt fint och gott ut. Hrm… vi har ju öppen spis. Kanske något att fundera på. Borde ju funka om man har ett bra underlag.

  • Reply Lund Johanna november 11, 2016 at 7:34 e m

    Gudars så gott. Egen bakugn, vilken total lycka! (säger hon som bott bredvid en sådan i större delen av sitt liv men inte brytt sig ett skvatt – detta med att bli vuxen alltså :)).

  • Reply Beatrice november 15, 2016 at 8:57 e m

    Vilken fantastisk grej att ha egen pizzaugn inne i huset! Är lite avundsjuk nu faktiskt, hehe. Älskar att få se såna här små glimtar från Gotland!

  • Reply Maja november 20, 2016 at 11:20 f m

    Men alltså åh! Vilket mys och vilken härlig känsla att kunna baka pizza sådär.

  • Leave a Reply