Jul Recept

Recept | Falska kanderade äpplen

november 20, 2016

Jag tycker härligt röda kanderade äpplen ser så himla smarrigt ut, som ett inslag i en riktigt Bullerby-jul. När vi i år fick en rejäl skörd med äpplen var jag därför inte sen med att utforska olika recept och ville prova på att göra kanderade äpplen. Jag hade dock knappt några av ingredienserna hemma och kunde inte heller motivera sockerchocken med att ”jag vill ta fina Bullerby-bilder”. Därför gjorde jag som så många gånger tidigare – tager vad jag haver och det resulterade i ett väldigt smarrigt, plättlätt och rätt nyttigt recept på vad jag kallar ”Falska kanderade äpplen”.

kanderade-applen-4

Falska kanderade äpplen

Du behöver:

Äpplen, flytande honung, kanel, riven kokos, grillpinnar.

Gör så här:

Stick ner en grillpinne i äpplet, ringla över flytande honung, pudra över kanel (jag använde en tesil) och strö över riven kokos. Ät med god aptit!

kanderade-applen-2

Jag tänker mig att äpplena kan vara ett dekorativt och smarrigt inslag på något av alla glöggmingel som jag misstänker väntar bakom knuten för många av er. Dessutom är det en rätt rolig syn att se någon försöka äta ett klibbigt äpple genom att hålla fast det med en pinne, garanterat en samtalshöjare!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Maja november 20, 2016 at 11:18 f m

  Ser både fint och gott ut! Är de kalla eller varma? Jag tycker ju att de ser ”kalla” ut men jag frågar ändå :-), jag är allergisk mot råa äpplen nämligen..

  Och ja, blomman är ett palettblad, dina sticklingar kommer säkerligen växa sig lika stora på nolltid!

 • Reply Karin B november 20, 2016 at 12:05 e m

  Så gott det ser ut!

 • Reply Wilda november 20, 2016 at 1:06 e m

  Så himla smart, Stina! Åh, och så dina foton <3

 • Leave a Reply