DIY Inredning Monthly Makers

Monthly Makers Metall | Smala kransar med eukalyptus

november 21, 2016

Månadens Monthly Makers-tema är som bekant METALL och Wilda är värd. Mitt bidrag resulterade i något jag velat göra länge och som jag på sistens sett cirkulera lite här och var på internet – smala kransar med eukalyptus. Varje månad känner jag att jag egentligen vill göra något helt nytänkande och gärna välta internet lite (nåja, skaka om lite på ett hörn i alla fall), men den här gången kapitulerade jag för det faktum att jag ville göra något som du förmodligen redan sett någon annan stans, och högaktningsfullt skita i det, för det är ju så fint!

Hur som haver blev jag väldigt nöjd med mina små kransar och tycker att de utgör en väldigt fin och vintrig dekoration på vår vardagsrumsvägg.

monthly-makers-metall-15

Smal krans med guld och eukalyptus

Du behöver:

❋ Smala ringar i metall*
❋ Eukalyptus eller andra gröna växter
❋ Sprayfärg
❋ Metalltråd

monthly-makers-metall-17

*Ringarna jag använde kom från en hängande korg jag köpte på loppis. Men jag vet att liknande finns att köpa på diverse hobbybutiker. Ett annat vanligt knep är att använda stommen av gamla lampskärmar.

monthly-makers-metall-14

Spraya ringarna med sprayfärgen, håll till utomhus och använd gamla tidningar eller annat papper för att skydda underlaget. Ha tålamod och spraya tunna lager med färg som du låter torka mellan gångerna, då får du det allra bästa resultatet.

När ringarna torkat knipsade jag helt sonika av små kvistar med eukalyptus och fäste med metalltråden. Skruvarna satt redan fast i väggen sen innan och jag valde att hänga kransarna på de befintliga ställena.

monthly-makers-metall-5 monthly-makers-metall-6 monthly-makers-metall-7

Jag valde att hålla dekorationerna ganska enkla, men jag tänker mig att det också skulle vara fint med till exempel stjärnanis eller kanel, ifall en vill göra en än mer julig krans.

monthly-makers-metall-8   monthly-makers-metall-11

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I november är temat METALL och Wilda är värd. Länka ditt bidrag i kommentarsfältet i hennes blogg, senast den 28:e november för att vara del i sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg.

monthly-makers-metall-12 monthly-makers-metall-13

Mer Monthly Makers hittar du på Facebooksidan, Instagram, Pinterest och i inspirationsgruppen.

Vi som driver Monthly Makers är AliciaAnna MaríaAnnicaBeataBeatriceElsaJessicaMikaelaRuthSandraStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Silje november 21, 2016 at 3:07 e m

  Stilreint og samstundes veldig effektfullt 🙂 Det blei kjempefint på veggen, og fargane harmonerar så bra med kvarandre 😀

 • Reply Jenny november 21, 2016 at 5:48 e m

  Så fina! Och så effektfullt att hänga flera tillsammans 🙂

 • Reply Mikaela november 21, 2016 at 7:20 e m

  Superfint och så Stina! Riktigt fint att hänga så många tillsammans, och att de är i guld <3

 • Reply Wilda november 22, 2016 at 4:17 e m

  Åh dina verk är alltid så spröda och vackra, Stina <3 Stämningsfullt, enkelt och precist. Jag njuter verkligen av att se dessa kransar.

 • Reply johanna november 23, 2016 at 5:52 e m

  så så så fint!!! och så smart att ta en gammal korg till ringarna! verkligen en dekoration i min smak 🙂

 • Reply Emilia november 24, 2016 at 12:03 f m

  Älskar dom!! Och smart med ringarna! Min syster gjorde något liknande på vår kransbindarkväll men hade svårt att få en rund form, ska tipsa henne :)!

 • Reply Sandra Leone november 24, 2016 at 11:18 f m

  Så fint!

 • Reply Jessica november 28, 2016 at 8:06 e m

  Så snyggt och så himla Stina!!!

 • Reply ERA BIDRAG | METALL | REAKTIONISTA november 30, 2016 at 7:03 f m

  […] slöjdade julornament i ull och metall och Stina band […]

 • Reply Mary Sane december 3, 2016 at 12:34 f m

  Vackert, klassiskt, tidlöst. Om man gillar färgklickar kan man sätta dit röda bär i nedre delen av ringen.

 • Reply Alicia december 15, 2016 at 4:12 e m

  Så vackert Stina! Det här hade verkligen passat som dekor på ett bröllop eller annan stor fest också! Väldigt snyggt, och så himla fiffigt återbruk att plocka ringarna från en badrumskorg!

 • Leave a Reply