DIY Inredning Jul

Julpynta med enkla medel

december 3, 2016

I år har jag bokstavligen drunknat i julinspiration genom såväl inredningstidningar som bloggar. Men oavsett hur många hörn jag viker i de där magasinen eller hur många juliga DIYs jag än pinnar så kvarstår faktum att jag kan tycka det är hiskeligt onödigt att göra julpyntet till en trendfråga. Vi snackar några få veckor per år vars hela essens baseras på tradition, så nä – det blir inga blå, gröna eller guldiga julkulor i år (eller vad det nu är som är trendigt egentligen). Men hur som haver ska jag inte sticka under stol med att jag gillar allt pyssel som hör julen till. Så att gå loss med devisen ”en tager vad en haver” känns som en gyllene medelväg. Så här ser det alltså ut hos oss under veckorna fram till jul.

adventspynt-17

Till vardagsrummet satte jag ihop en adventsljusstake som går ihop med de kransar jag gjorde till Monthly Makers förra tema. Guldtråden var över sedan dess, såväl de gröna kvistarna. Den gröna brickan är ett loppisfynd sedan tidigare. Tror den använts som fat på restaurang tidigare.

adventspynt-19adventspynt-15

Doften av hyacinter är mitt absoluta favoritinslag i decembervardagen. Några krukor i rätt storlek har vi inte, men några glas funkar fint. Tillsammans med ett underlägg får den ett mer ”kruklikt” utseende tycker jag.

adventspynt-4

Adventsstjärnan är en loppad favorit från tidigare år. Så mysigt att ha den i fönstret i sovrummet, under andra tider p året är vi dåliga på att ha lampor i våra fönter, något jag inte förstår alls när vi väl får upp de vid jul. Sån kopiös mysighetsfaktor ju! (Ja, det är en fågel som flugit in fönstret och gjort de detaljerade avtrycken, såväl fjäderdräkt som näbb går tydligt att urskilja…)

adventspynt-5 adventspynt-7

I köksfönstret har vi en annan julig ljuskälla, en kopparljusstake jag lyckades knipa på loppis för en spottstyver precis innan de gick och blev superpopulära dyrgripar.

adventspynt-6   adventspynt-9

Ett annat kopparfärgat loppisfynd fick sig en liten makeover i år med mossa, stjärnanis, nejlikor och några gröna kvistar.

adventspynt-12

Apelsiner med nejlikor, såklart!

adventspynt-13

Valnötter från Gotland som ackompanjeras av…

adventspynt-1

… tjusig årgångsglögg (okej, inte helt ambivalent mot trender) eller en kopp te.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Mikaela december 3, 2016 at 11:25 f m

    Gud vad mysigt du har det! Adventsljusen var sååå fina!

  • Reply Lund Johanna december 4, 2016 at 7:12 e m

    Du gör ju så fint Stina, trendigt eller inte. Snyggt som 17 helt enkelt 🙂

  • Reply johanna december 10, 2016 at 3:47 e m

    så himla fint! subtilt, men ger verkligen julkänsla!

  • Leave a Reply