Bröllop DIY Monthly Makers

Monthly Makers Kontrast | Tackkort från bröllop

januari 21, 2017

Årets allra första Monthly Makers tema är KONTRAST och Jessica är värd. Från början var jag inne på att göra något med kontrastorden ”gammalt” och ”nytt” eftersom vi alldeles precis renoverat i vårt gamla hus på Gotland (bilder därifrån kommer!). Men tiden och orken i ett bistert januari rann iväg och jag insåg att just den här månaden behövde jag tänka på ett lite annat sätt för att mäkta med att ens försöka mig på något kreativt.

Så istället tänkte jag över alla de där måstena som jag bara skjutit framför mig. För är det något Monthly Makers är bra på, förutom att utmana ens kreativitet – så är det ju att man faktiskt GÖR något. Så jag bestämde mig för att ta tag i en punkt på att-göra-listan jag skjutit på alltför länge, nämligen tackkorten från vårt bröllop i somras. För är det minsann en väldig kontrast att sitta med dem i ett mörkt och kallt januari när själva bröllopet ägde rum en solig och varm sommardag i juli.

tackkort-bröllop2

Vår fantastiska bröllopsfotograf Sara Holmberg, Sarasblick, tog kopiösa mängder fina bilder under vår dag. Dessutom fotade min vän Amanda samtliga gäster i ett fotobås vi byggt upp. Det var med andra ord helt omöjligt att bestämma sig för några få foton som skulle agera tackkort. Istället beställde vi en hel drös med foton, både på oss och gästerna. Idén är helt enkelt att skicka ut ett gäng med bilder till gästerna, som ett minne från den fina dagen.

Istället för traditionella tackkort beställde jag bara vanliga fotokopior och printade ut en hälsning på kopieringspapper att fästa runt dem. Det snirkliga typsnittet heter Sverige Script och det andra Adobe Arabic. Pappret fäste jag med ett klistermärke på baksidan.

Ett enkelt och billigt sätt att göra lite annorlunda tackkort på. Nu återstår bara att leta reda på alla adresser och skriva dem på kuvert innan de kan skickas till alla gäster!

tackkort-bröllop

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I januari är temat KONTRAST och Jessica är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/1 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, JessicaJohanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Silje januari 21, 2017 at 1:35 e m

  Liker så godt kontrasten (som du sjølv skriv) mellom ein kald januardag om ein varm sommardag 🙂 Og er så einig i at ein faktisk får gjort noko i samband med Monthly Makers, til dømes saker som ein har tenkt på lenge. Trur folk som får desse takkekorta i posten, kjem til å setje stor pris på det 🙂

  • Reply Stina - Stinas tillvaro januari 25, 2017 at 8:05 e m

   Tack Silje! Jag hoppas verkligen att de blir glada och att korten piggar upp i vintermörkret, och att det på så sätt glöms bort lite att de kommer ett halvår efter bröllopet 😉

 • Reply Alicia januari 21, 2017 at 5:19 e m

  Alltså så fin och smart grej med bildsamlingen! Känns inte alls som en budget-lösning utan tvärt om hur lyxigt och härligt som helst! Jag hade blivit megaglad över ett sånt litet kuvert fyllt av minnen från en fin dag. Bra gjort, Stina!

 • Reply Mikaela januari 21, 2017 at 7:12 e m

  Superfint och håller med Alicia om att det inte ALLS ser budget ut, skitfint med omslaget i kopieringspapper haha.

 • Reply Jenny januari 22, 2017 at 9:42 f m

  Vilket fint minne att skicka ut, så himla mycket roligare än ett standard-tackkort!

 • Reply Wilda januari 22, 2017 at 10:05 f m

  Otroligt vackert och så speciellt att skicka olika foton – blir som att alla gäster får fortsätta vara pusselbitar från den dagen som tillsammans gör en helhet. Den symboliken fick jag upp i huvudet. Och så stilrent vackert utformat. Känns ”Stina” och den känslan gör mig varm i magen. <3

 • Reply Ruth januari 22, 2017 at 2:35 e m

  Vilken underbar idé att skicka ut ett helt gäng med bilder till era gäster! Bilderna är helt ljuvliga och den printade hälsningen passar helt perfekt in i stilen. SÅ fint!

 • Reply Julia januari 22, 2017 at 3:15 e m

  Jamen visst är det bra när MM får en att ta tag i projekt man ändå tänkt fixa! Så fina tack-kort (och snygg font du valt!)

  • Reply Stina - Stinas tillvaro januari 25, 2017 at 8:08 e m

   Ja det är verkligen så himla bra, vem vet när jag hade kommit mig för att göra inbjudningarna annars liksom? 😉

 • Reply Emilia januari 29, 2017 at 9:41 f m

  Åh så himla vackert med de utskrivna kortet som får tala för sig själva och ett enkelt tack runtom. Håller helt med övriga talare, det ser allt annat än budget ut! Vilken lyx för gästerna att få hem en bunt sommarminnen mitt i vintern, härligt tolkat av temat också 🙂

 • Reply Jessica januari 31, 2017 at 5:56 e m

  Gud så fina de är Stina!! Verkligen roligt sätt att göra tackkort på!!

 • Leave a Reply