DIY Loppis Monthly Makers

Monthly Makers februari

februari 5, 2017

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, det är roligare att skapa i grupp och det är utvecklande att visa upp och ta del av andras alster och tankar. Du är med på de teman, förutsättningar och i den utsträckning du vill.

Ni kanske kan lista ut temat bara av att se bilden högst upp i inlägget?…

bitring-diy-3

Bitringar till bebis.

…Monthly Makers tema februari 2017 är LOPPIS! Ett synnerligen passande tema för en loppisfantast som jag och jag hoppas att ni är fler som är lika peppade som jag. På loppis finns ju verkligen allt en kan tänka sig, så under den här månaden är det verkligen bara fantasin som sätter gränser.

Om du inte ränner på loppisar så ofta, eller helt enkelt inte känner för att köpa något till månadens tema så är den här månaden ett alldeles ypperligt tillfälle att återbruka något du redan har hemma och kanske tröttnat på. På så sätt slipper du ju lämna in det på loppis och kan njuta av prylen ytterligare en tid.

Eller så gör du något helt annat! Här i inlägget har jag samlat några alster jag själv gjort av sånt jag funnit på loppis. Jag hoppas att de kan inspirera dig. Längst ner i inlägget hittar du också en instruktion över hur det hela går till. Observera att inlämningsdatumet är framflyttat till den 26:e den här månaden, eftersom februari ju är en extra kort månad.

Vilka tankar och idéer får du på tema LOPPIS?

monthly-makers-metall-1

Kransar med eukalyptus.

151004 (73 av 76)

Guldfärgade grytunderlägg.

batikservetter5

Batikfärga servetter.

vecka38-16

Plantera kaktusar i brödform.

angvas_liten

Ängvas modell mindre.

IMG_6839243

Återanvänd en glaskupa från en gammal klocka.

risstrut_bröllop4

Strutar av notblad.

Så här går det till:

26-blog

 1. Skapa något på tema LOPPIS och posta det i sociala medier (blogg, Instagram eller liknande). Du är fri att tolka temat hur du vill. Våra enda regler är att ditt bidrag ska vara gjort av dig själv, skapat samma månad som temat är aktuellt och att du skriver att du deltar i Monthly Makers utmaning. Länka till detta inlägg (@MonthlyMakers på Instagram) och tagga gärna #monthlymakers.
 2. Håll utkik på min blogg den 20/2, när mitt bidrag dyker upp kommenterar du inlägget med en länk till ditt eget. Senast den 26/2 behöver jag ditt bidrag.
 3. Jag sammanställer allt vi har gjort tillsammans den 28/2 och lämnar sen över värdskapet inför nästa månad.

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Christina februari 5, 2017 at 9:58 f m

  Åh, vad spännande med loppis! 🙂 Nu får jag tänka till riktigt ordentligt.

 • Reply Emilia Westerström februari 5, 2017 at 11:44 f m

  Så fint inlägg Stina! Dina batikservetter får mig att svimma lite var gång jag ser dem, så fina! Jag sitter som vanligt ganska lost i mina tankar, det ska bli spännande att se vad alla hittar på!

 • Reply Wilda februari 5, 2017 at 12:14 e m

  Åh vilket himla fint inlägg Stina! Just nu fattar jag inte riktigt varför jag bytte bort detta tema för herregud vilken inspirationboost jag har nu! Det ska bli kul att se vad folk hittar på. 🙂

 • Reply Alicia februari 5, 2017 at 1:10 e m

  Fiiint presenterat, Stina! Blir inspirerad både till att skapa och att rota i loppislådor!

 • Reply Fredrikapåvinden februari 5, 2017 at 2:35 e m

  Åh vilket fint och härligt inlägg! Så inspirerande! Nu vill jag ut och botanisera på loppisar bums!

 • Reply Jess februari 5, 2017 at 7:07 e m

  Ja vad kul tema! 🙂

 • Reply Vecka 5 | Jess februari 5, 2017 at 7:29 e m

  […] enda ram så får kanske bege mig iväg till en loppis snart. På tal om det så nästa tema till Monthly Makers är släppt, yay!Är så löjligt nöjd med att jag vände denna blompiedestal upp och ner och på […]

 • Reply Mikaela februari 5, 2017 at 9:04 e m

  Hurra! Kul! Dör också lite för dina shibori-servetter, så sjukt fina! Och dina ängsvaser är fortfarande bland det finaste jag sett!

 • Reply Jessica februari 6, 2017 at 3:09 e m

  Så kul!! Ska bli så spännande att se vad alla hittar pååååååå!!

 • Reply DIY | Gör enkla vykort med det du har | REAKTIONISTA februari 6, 2017 at 3:30 e m

  […] Hej måndag. Jag sitter vid mitt köksbord och besvarar kommentarer som ger rörda tårar i ögonvrån. Utanför fönstret singlar det ner snöflingor och färgar världen vit. Idag ska jag träffa några andra kreativa själar och styra upp lite planer. Annars hoppas jag få lite tid över till att skapa på Monthly Makers februaritema.  […]

 • Reply johanna februari 6, 2017 at 8:36 e m

  sånt jäkla proppat inspirationsinlägg! Håller med om att det ska bli så kul att se vad alla hittar på, plus att själv botanisera bland loppisar och ideér såklart!

 • Reply Sandra Nicole februari 6, 2017 at 9:22 e m

  Alltså! Jag vet EXAKT vad jag vill göra. Hoppas inte det faller på tidsbrist för mig i vanlig ordning, det vore sååå kul att testa den här idén jag haft ett tag. Grymt tema 😀

 • Reply 20 lugna, goda och kreativa aktiviteter för helgen - Matildigt februari 10, 2017 at 12:04 e m

  […] Skapa något av dina loppisfynd till Monthly Makers som passande nog har just temat loppis denna […]

 • Reply DIY | Ge dina loppisfynd ett nytt liv | REAKTIONISTA februari 13, 2017 at 6:03 e m

  […] har det gått över en vecka sedan månadens värd Stina släppte februari månads tema för Monthly Makers. Temat är LOPPIS och det är hos Stina som du […]

 • Reply STJÄRNÖGONBLICK #7 | naturfoto, första chiliplantan och kattkärlek. | REAKTIONISTA februari 19, 2017 at 4:01 e m

  […] ✶     Ett riktigt bra inlägg om att återbruka och skapa nytt av second hand av finaste Ruth. Du kan skapa med Monthly Makers fram till den 26:e på tema loppis. Läs mer hos Stina. […]

 • Reply Monthly Makers Loppis | Kakfat av loppisfyndade tallrikar - Stinas tillvaro februari 20, 2017 at 7:05 f m

  […] månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I februari är temat LOPPIS och jag är värd. Länka ditt bidrag i kommentarsfältet nedan, senast den 26:e februari (obs! […]

 • Reply Linnéa februari 24, 2017 at 11:50 f m

  Åh vilket vackert kakfat!
  Här är mitt bidrag: http://iknitsweaters.blogspot.se/2017/02/frukt-och-gronsakspase.html

 • Reply Den andiga klänningen | garnkonster februari 26, 2017 at 8:23 e m

  […] på mitt senaste sydda plagg – den randiga klänningen. Den är mitt bidrag till månaden Monthly Makers tema loppis.  För några veckor sen när jag var i second hand-affären här i stan så hittade jag det här […]

 • Reply Den randiga klänningen | garnkonster februari 26, 2017 at 8:25 e m

  […] på mitt senast sydda plagg – den randiga klänningen. Den är mitt bidrag till månaden Monthly Makers tema loppis.  För några veckor sen när jag var i second hand-affären här i stan så hittade jag det här […]

 • Reply STJÄRNÖGONBLICK #5 | loppisfynd, läsarmail och fyra hjärtan. | REAKTIONISTA april 11, 2017 at 2:49 e m

  […]     Och veckans höjdpunkt: Stina har släppt februari månads tema för Monthly Makers! Det kanske kan förklara några av mina stjärnögonblick i veckan. In och kika och var med fram […]

 • Leave a Reply