DIY Loppis Monthly Makers

Monthly Makers Loppis | Kakfat av loppisfyndade tallrikar

februari 20, 2017

Loppis har alltså varit temat den här månaden och som den porslinsälskare jag är föll valet på att göra något med just porslin. Jag har länge sneglat på kakfat i tre våningar med loppat porslin och bestämde mig alltså för att äntligen göra ett eget.

kakfat-diy1kakfat-diy2Jag har kommit över en hel del olika sorters vackra tallrikar. ”Vinranka” från Gefle, ”Fågel blå” från Rörstrand och ”Campanula” från Rörstrand som alla är väldigt fina. Men valet föll på tre andra tallrikar till mitt livs första kakfat.

kakfat-diy6

Nämligen ”Tokio” från Gefle (som är servisen jag samlar på), ”Tupptallriken” från Rörstrand och ”Old Country Castles” av British Anchor.

kakfat-diy3 kakfat-diy4

De passar fint tillsammans tycker jag!

 

DIY kakfat med tre våningar

kakfat-diy11

Du behöver:
kakfat-diy7

♔ Porslinstallrikar i tre storlekar

♔ Ett set med stänger för kakfat

♔ Penna

♔ Linjal

♔ Skruvdragare

♔ Porslinsborr

Gör så här:
kakfat-diy8

♔ Mät ut mitten med en linjal. Märk ut mitten med en penna.

♔ Borra i mitten av tallriken med en porslinsborr. Borra försiktigt, låt det ta lite tid så att inte tallriken spricker.

♔ Skruva fast mellandelarna enligt instruktionerna i förpackningen*.

*Jag använde mig av en sats från Slöjddetaljer som jag tyvärr inte kan rekommendera. Den nedersta skruven passade inte i gängorna och lämnade mig med en nedre tallrik som inte ville fastna. Tillräckligt stabil för att fastna på bild under några minuter men jag kommer behöva en ny skruv för att kunna ta fram kakfatet på nästa kafferep. Har du något tips på bättre delar för framtida kakfat? Tipsa mig, för jag tyckte trots allt att det var väldigt kul och kommer säkerligen vilja göra många fler famöver!

kakfat-diy15

Slutresultatet – vingligt som attan men en fröjd för ögat inte sant? Jag ser verkligen fram emot att bjuda in på afternoon tea och servera trianglmackor på nedesta våningen, scones med marmelad på den mellersta och en bakelse eller två på den övre.

kakfat-diy10kakfat-diy12  kakfat-diy14  kakfat-diy16

Nu är jag väldigt nyfiken på att se vad ni gjort på månadens tema!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I februari är temat LOPPIS och jag är värd. Länka ditt bidrag i kommentarsfältet nedan, senast den 26:e februari (obs! tidigarelagd inlämning pga. kort månad) för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

You Might Also Like

77 Comments

 • Reply Katarina februari 20, 2017 at 8:36 f m

  Fint kakfat! Jag har också gjort våningsfat som blivit instabila. Jag kommer ihåg att jag fick med någon liten mjuk plastring att sätta mellan tallrikarna och gängorna. Det gjorde att det gick att dra åt mer. Men det kanske är instabilt ändå? Jag har klätt om en fåtölj i februari så här är mitt bidrag! https://www.instagram.com/p/BQqNdXpgXUR/

  • Reply Stina - Stinas tillvaro februari 20, 2017 at 7:41 e m

   Ja jag använde även plastringen, och bad min man som är snickare att titta närmre på skruven och han kunde konstatera att den var helt fel tyvärr. Fåtöljen blev ju toppen 🙂

   • Reply Borgmästaren februari 21, 2017 at 10:43 f m

    Jag har också gjort kakfat tidigare, även det (de) blev instabila. Har efter det sett att en del satt ett litet tefat upp och ner längst under för att skapa stadga. Tror att det skulle göra susen.

 • Reply Sofia februari 20, 2017 at 9:33 f m

  Tjusigt det blev! Och vilket fint porslin du hittat!

  Jag har gjort om en loppisfyndad tvåarmad vägglampa som blir mitt februaribidrag! Tog tyvärr ingen förebild, men från att ha varit en lampa med orangebruna filtskärmar och gulbrunt trä blev slutresultatet såhär: https://www.instagram.com/p/BQUk90HALV2/?taken-by=sofiabystrom

 • Reply Silje februari 20, 2017 at 9:45 f m

  Hi, hi, same idé her 😉 Etasjefatet ditt blei nydeleg der alle tallerkenane er i same nyansar, både stilreint og vakkert på same tid 🙂 Mitt bidrag til loppistemaet kjem her: https://siljehusmor.blogspot.no/2017/02/nytt-kakefat.html

 • Reply Emilia Westerström februari 20, 2017 at 9:54 f m

  Superfint!! Gillar att du kan alla namnen också, haha!

  Men du, gå tillbaka till Slöjddetaljer och reklamera? Det kanske är något fel på just din? När jag gjorde mitt för flera år sen köpte jag en sats på en mässa i Malmö, har tyvärr ingen aning om vad företaget hette 🙁
  En annan sak var att jag fick sätta fyra små möbeltassar i botten, mitt blev annars vingligt av att den nedersta skruven helt enkelt stack ut ett par millimeter.. Hm. Hoppas det löser sig! Vill du chansa så kolla tradera :)!

  • Reply Stina - Stinas tillvaro februari 20, 2017 at 7:51 e m

   Haha, måste ju passa på att briljera med porslinsnörderierna emellanåt 😉 Ja det kan jag ju förvisso göra, lämnade kvar allt på Gotland dock men ska kanske göra det senare om jag inte lyckas lösa det på eget sätt.

 • Reply Toregårds lilla Lotta februari 20, 2017 at 10:21 f m

  Åååå, jag gillar också att göra egna kakfat för det finns ju så många fina fat och tallrikar på loppis.
  Mitt bidrag blev faktiskt två stycken bidrag. Här kommer dem!
  Jag älskar ju att både måla/ ändra om saker och att sy om kläder.
  http://toregardslillalotta.blogspot.se/2017/02/loppishylla-far-ny-farg.html
  http://toregardslillalotta.blogspot.se/2017/02/sy-om-en-tunika.html

 • Reply Mikaela februari 20, 2017 at 10:27 f m

  Så jäkla fint!! Tallrikarna passade verkligen superbra ihop, gillar att en var lite ljusare men att de alla möts i det blåvita! Tycker också du ska gå och reklamera! Men kan tipsa om kakfateriet.se annars, därifrån köpte jag och det är stabilt!

 • Reply Matsdotter februari 20, 2017 at 12:51 e m

  Så himla smart, jag visste inte att det går att skruva i tallrikar sådär enkelt? Blir sugen på att testa detta 🙂

 • Reply Vaida februari 20, 2017 at 2:08 e m

  Ååh, vad avanserat!! Väldigt imponerad!
  Här hittar du mitt bidrag
  https://instagram.com/p/BQnHBG9guMV/

  Min fastet hade fyndat det fina garnet som blev till en handvävd väggbonad. 🙂

 • Reply Lanclin-Linnea februari 20, 2017 at 4:07 e m

  Har tänkt i flera år att jag vill göra ett sånt hör kakfat 🙂 Har bara inte riktigt vågat borta i porslin men så svårt verkade det ju inte om man är lite försiktig. Ditt blev jättefint!

 • Reply Anki februari 20, 2017 at 7:21 e m

  Väldigt fint! Jag som är svag för blått dessutom, riktigt fina tallrikar och blev superfint kakfat 😀

  Här finns mitt bidrag: http://litevirkning.se/2017/february/forvantan-2.html

 • Reply Anna februari 20, 2017 at 9:07 e m

  Blev mycket fint!
  Här kan du se mitt bidrag https://instagram.com/p/BQarY0hgV-n/. Det är mitt första bidrag till Monthly Makers, men jag har haft koll på er sedan starten. Nu när jag äntligen skaffat instagramkonto tänkte jag att det var dags att delta. Med en liten bäbis hemma hade jag inte möjlighet att gå på loppis så jag använde istället material som jag hade hemma för att göra min smyckesförvaring. Allt är återbruk förutom det mönstrade papperet.

 • Reply Lindah februari 20, 2017 at 10:04 e m

  Vad sugen man blir på att slänga ihop ett eget kakfat! Men det känns som en dyr investering att skaffa en porslinsborr bara för det, haha.

  Här kommer iaf mitt bidrag till månadens tema! 🙂
  Fick bli plan B denna gången, då jag inte riktigt hann med det jag tänkt denna gången!

  http://iamlindah.blogg.se/2017/february/monthly-makers-mitt-bidrag-till-loppis-2.html#comment

 • Reply Julia februari 21, 2017 at 7:49 f m

  Superfint! Tallrikarna passar verkligen perfekt ihop

  Här är mitt bidrag: http://theglassberg.blogspot.fi/2017/02/monthly-makers-loppis-lampskarm-utav.html

 • Reply Elsa februari 21, 2017 at 9:02 f m

  SÅ himla fint du gjort!!! DÖR!
  Älskar bilderna och tallrikarna. Vilka fynd!
  Har tänkt att göra detta någon gång jag med men det har inte blivit av. Kanske får bli snart ändå. Blir så sugen av detta drömska!

  Jag har sytt en babyfilt/överkast av gamla fyndade grytlappar: http://www.elsalisalarson.se/om-diy/monthly-makers-loppis/

 • Reply Alicia februari 21, 2017 at 10:03 f m

  Det här blev så himmelens fint, Stina! Och vad roligt att du nämner tallrikarnas namn, det föder verkligen massor av små frågor och historier i fantasin (jag har också två Old Country Castles!). Tycker det snirkliga blå porslinet gör sig väldigt bra mot de ruffa brädorna i dina bilder!

  Här kommer mitt bidrag! http://aliciasivert.blogspot.se/2017/02/monthly-makers-februariloppis-teckning.html

 • Reply Borgmästaren februari 21, 2017 at 10:42 f m

  Ja, det passade verkligen fint ihop! Så fräscht med blått och vitt också.

  Jag gjorde en klocka av ett lock som finns till beskådan här http://mitthemarminborgnaturligtvis.blogspot.se/2017/02/monthly-makers-loppis.html

 • Reply Rebecca Behrmann februari 21, 2017 at 1:56 e m

  Hej!
  Så snyggt våningsfat!
  Mitt bidrag till månadens tema finns på mitt Instagram: https://www.instagram.com/p/BQxfhy3A4SF/

  Tack för all inspiration som ni ger!
  Kram Rebecca

 • Reply Eva Linnea februari 21, 2017 at 2:29 e m

  Här kommer mitt bidrag till februari-temat LOPPIS
  https://lavendelochsalvia.com/2017/02/20/loppis-februari-temat-i-monthly-makers/
  Ha det gott med alla kakor och bullar du kommer att duka upp i ditt trevåningsfat!
  /Eva Linnea

 • Reply Finurliga fröken februari 21, 2017 at 4:03 e m

  Vilket fint kakfat du har gjort! Blev sugen på att testa att göra ett själv.

  Jag gick lite overboard denna månad. Skulle göra om en lampa men blev tre lampor och en lampskärm.
  http://finurligafrokens.blogspot.se/2017/02/monthly-makers-februari-loppis.html?m=1

 • Reply Denise februari 21, 2017 at 4:43 e m

  Såå fint alltså! Porslinet var ju helt underbart
  Här kommer mitt bidrag:)

  http://evadotter.blogg.se/2017/february/monthly-makers-loppis.html

 • Reply Från grundmönster till färdigt linne – I gott pysselsällskap februari 21, 2017 at 6:26 e m

  […] blir mitt bidrag till månadens tema som är Loppis hos Monthly makers.  Denna månaden är det Stinas Tillvaro som är värd och hon har gjort ett jättefint kakfat i […]

 • Reply Alexandra februari 21, 2017 at 6:32 e m

  Jag älskar blåvitt porslin! 🙂 Så fint! Jag hade ett kakfat som jag planerade ta fram efter vi flyttat förra gången, men det var nåt med den skruven också.. för allt bara brakade ihop, haha! Porslinet hade krackelerat vid ”borrhålet” i flytten så tallrikarna föll på varandra Så jag kanske får slå till på att fixa ett eget 😉

  Det här blir i alla fall mitt bidrag denna månaden: ett linne som var en klänning. https://igottpysselsallskap.wordpress.com/2017/02/21/fran-grundmonster-till-fardigt-linne/

 • Reply Louie februari 21, 2017 at 7:08 e m

  Superfint!!
  Här är mitt bidrag:
  http://nouw.com/louielei/monthly-makers-februari-loppis-28951907

 • Reply Grahnslöjd februari 21, 2017 at 7:32 e m

  Åh, vad snyggt!! Blått och vitt är ju snyggaste porslinet!
  Här kommer mitt bidrag, jag har gjort whiteboardtavlor:
  https://grahnslojd.blogspot.se/2017/02/whiteboardtavlor.html

 • Reply Katarina februari 21, 2017 at 7:40 e m

  Det är så häftigt med den här typen av våningsfat för de blir så personliga.

  I mitt bidrag använder jag en del som blev över av en loppisfyndad möbel som fanns med i mitt bidrag på 2015s återbrukstema!
  http://lekfulltmedkatarina.blogspot.se/2017/02/tavelram-pa-rulle-och-svordomar.html

 • Reply Johanna februari 21, 2017 at 9:39 e m

  men åh vad fint det blev!!! är ju också extra svag för blåvitt porslin <3 här är mitt bidrag: http://johannamontell.homespo.se/2017/02/21/monthly-makers-loppis-uppdaterad-secondhandtisha/

 • Reply Karin februari 22, 2017 at 5:58 f m

  Finns det bara två kakor kvar . . . ? Vilket fint hantverk, och vilket gnidande genom emaljen! Det tar tid men det är det värt!
  Här kommer mitt bidrag på temat LOPPIS – en runda av sällan skådat slag!

  http://designbybrismo.blogspot.se/2017/02/konstutstallning-montlymakers-diy-loppis.html
  eller
  https://www.instagram.com/p/BQzKLEDFSfm/?taken-by=designbybrismo

 • Reply Christina februari 22, 2017 at 3:45 e m

  Vilket vackert kakfat. Mitt bidrag är av det enklare slaget men något som behövdes hemma. https://finachristinas.com/2017/02/22/monthly-makers-februari/

 • Reply Potistryckt kuddfodral m m | lopplisa februari 22, 2017 at 4:00 e m

  […] Makers tema för februari är loppis. Värd är Stina. Tja, vad ska jag välja? Nästan allt jag sysslar med i hantverkssammanhang, har ju ett […]

 • Reply Pia februari 22, 2017 at 4:06 e m

  Utsökt fatstapel, men synd att de blev lite vobbligt!! Hoppas det går att ordna till

  Här kommer mitt bidrag: https://lopplisa.wordpress.com/2017/02/22/potistryckt-kuddfodral-m-m/

 • Reply Wilda februari 22, 2017 at 6:21 e m

  Det här står det verkligen STINA på! Åh så himla fint och det kommer ju passa ypperligt hos er i huset! 😀 Älskar hur du kombinerar det mörka träet som bakgrund till det blåvita. Ljuvligt foto!

 • Reply Tess Springfeldt februari 22, 2017 at 8:13 e m

  Vackra färger och fina mönster! Jag letar krukor som jag ska ha i mitt bidrag som kommer här, ett odlingsskåp av fönster från loppis och brädor som fanns hemma håller på att bli till för vårens odlingar! https://www.instagram.com/p/BQ0zaCDAwjb/

 • Reply Therese februari 23, 2017 at 8:44 f m

  Åh så ljuvligt! Är även svag för blått så detta var ju bara magiskt i mina ögon.

  Februari är tyvärr en riktig sjukmånad för mig så min större tanke fick ge plats till en mindre.. Här följer mitt bidrag till månadens kreativitet:
  https://instagram.com/p/BQ2IjhlAbsJ/

 • Reply Sandra februari 23, 2017 at 8:48 f m

  Så vackert det blev (och så du!) men vad trist att du inte fick vad du betalat för 🙁 Här kommer mitt bidrag: http://www.atilio.se/diy/diy-rund-bordslampa/

 • Reply Jessica februari 23, 2017 at 1:14 e m

  Shit vad snyggt!!! Vill också ha! (Samlar också på blått porslin :D:D)

  Här är mitt bidrag:
  http://jessicaandersdotter.se/blogg/monthly-makers-loppis-marbled-tray/

 • Reply malin februari 23, 2017 at 5:50 e m

  mitt bidrag är små harry potter-tavlor som jag broderat i korsstygn: http://mildamalin.blogg.se/2017/february/monthly-makers-potterpyssel-i-miniatyr.html

 • Reply Anna G februari 23, 2017 at 7:10 e m

  Äntligen är jag med igeeen, var typ ett år sen sist! Gjorde om en konstig hästliknande docka till ett magiskt djur!
  https://www.instagram.com/p/BQ3RDQHjHX_/?taken-by=agrapedesign
  passade på att utnyttja den här nya multibildsfunktionen i instagram också! smidigt

 • Reply Helga februari 23, 2017 at 7:20 e m

  Fint! Jag tänker att om en har en tallrik med kant undertill borde det inte bli vingligt.

  Jag har gjort en loppis look book. http://rainbowcreativity.blogspot.se/2017/02/monthly-makers-february-2017-loppis.html

 • Reply Katarina Hörnberg februari 24, 2017 at 9:48 f m

  Hej Stina!
  Väldigt fint kakfat, det här står på projektlista.
  Här är ett ganska enkelt bidrag med ett par loppisfynd. Jag hoppas ni gillar det.
  http://www.diysweden.se/inredning/diy-lampa-med-spets/
  Trevlig helg!
  Katarina / Diy Sweden

 • Reply Ulla-Karin Lundgren februari 24, 2017 at 10:12 f m

  Här kommer mitt bidrag till Monthly Makers och bidraget loppis. Det satt lite långt in vad jag skulle göra.
  http://kreationerochtankar.blogspot.se/2017/02/tema-loppis.html

 • Reply Julia februari 24, 2017 at 1:37 e m

  Magiskt fina bilder! Väldigt snygg kombo med de olika tallrikarna. Här kommer mitt bidrag! http://gornagotnu.blogg.se/2017/february/uppgradera-en-tavla.html

 • Reply Sara februari 24, 2017 at 1:54 e m

  Första gången jag är med, och mitt bidrag är ett stort grytunderlägg (eller fyra mindre).

  https://instagram.com/p/BQ5Rt2VD5T4/

 • Reply Mary Sane februari 24, 2017 at 2:47 e m

  Här kommer mitt snoriga bidrag:
  http://marysane.blogspot.se/2017/02/monthly-makers-loppis.html

 • Reply Simone februari 24, 2017 at 4:11 e m

  Hej!

  Vilka underbara tallrikar du hittat och så fint kakfatet blev!

  Här är mina bidrag!
  https://www.instagram.com/p/BQqWpdjDvEv/
  https://www.instagram.com/p/BQ42C3dDpIx/

 • Reply Sandra - Diagnos:Kreativ februari 25, 2017 at 9:05 f m

  Alltså, vilket underbart kakfat du gjort! Har varit sugen att prova men det där med att borra i porslin skrämmer mig en del! 🙂
  Här kommer mitt bidrag:
  http://www.diagnoskreativ.se/aterbruk/tavla-av-knappar-monthly-makers/

 • Reply Linda februari 25, 2017 at 10:53 f m

  Så fint!!! Jag har tänkt göra något liknande men aldrig kommit till skott!
  Här kommer mitt bidrag: broderade linneservetter!

  http://lilapixlar.blogspot.se/2017/02/broderi-pa-loppisservetter.html

 • Reply Återanvänd gamla ljusstumpar – Gör ett nytt ljus | Dnilva februari 25, 2017 at 10:57 f m

  […] Det här är alltså mitt bidrag till Monthly Makers och tema Loppis. Vill du vara med? Lämna in ditt bidrag senast den 26:e februari hos Stina. […]

 • Reply Anna María februari 25, 2017 at 11:00 f m

  Jättefin Stina! Tycker de tre faten passar så himla bra ihop. Här kommer mitt bidrag. Återbrukade ljusstumpar som blir ett nytt ljus i en loppisfyndad skål: http://dnilva.se/2017/02/ateranvand-gamla-ljusstumpar/

 • Reply Fredrikapåvinden februari 25, 2017 at 12:31 e m

  Åh! Så fint fatet är stina! Du har verkligen valt ut fina tallrikar som passar ypperligt ihop! Här kommer mitt bidrag: http://fredrikapavinden.com/2017/february/monthly-makers-loppis-hangkorg-2.html

 • Reply Åsa februari 25, 2017 at 7:53 e m

  Fint kakfat! Har länge tänkt testa detta själv men inte kommit till skott. Men kakorna som ligger där på fatet ser PRECIS ut som min barndoms kakor som min mormor bakade och som gick under namnet mormors ringar. Måste nog kolla med mamma om det receptet finns bevarat. Blev så sugen på dem!
  Jag har gjort en necessär av ett loppisfyndat broderat lakan. Här finns det.
  Loppis var temat den här månaden…tja, vad skulle man hitta på? För ett bra tag sen köpte jag ett gammalt lakan (hemvävt tror jag) i linne med en …
  Monthly makers tema LOPPIS
  hardangersöm,loppis,monthlymakers
  https://kreativalmgren.wordpress.com/2017/02/25/monthly-makers-tema-loppis/

 • Reply Emmy februari 26, 2017 at 7:42 f m

  Hej
  Coolt fat. Jag har allrid velat göra ett sådat fat. Jag håller på att spara ihop pengar till en borrmaskin. Så projektet är på min att göra lista.

  Jag har sytt gardiner och ett drapperi för min sovalkov i min 1:a som jag flyttade till i Januari oxh börjar sent omsider i februari bli klar med flyttuppackning mm. Drapperiet hade prio 1 men det dröjde ändå rätt långt in i februari innan jag fick energi över att börja sy det. https://livserfarenhet.blogspot.se/2017/02/monthly-makers-loppistema.html?m=1

 • Reply Anni februari 26, 2017 at 9:18 f m

  Håller med de andra om att det är vansinnigt snyggt med de blå-vita tallrikarna mot de bruna planken! Hoppas du får ordning på vinglet på något sätt, för fatet är riktigt fint!
  Jag har gjort flera sådana kakfat, men inte med Slöjddetaljers sats. Köpte mina satser via Tradera innan de fanns att få i hobbybutiker. På några av faten har jag satt ett litet fat uppåner under det understa, kanske att det skulle stabilisera ditt våningsfat?

  Själv har jag kladdat med färg på en hylla:
  http://vardagsnjutning.blogspot.se/2017/02/monthly-makers-loppisbidraget.html

 • Reply Sandra Nicole februari 26, 2017 at 11:07 f m

  Superfint matchade tallrikar! Blir också sugen på att testa 🙂
  Här kommer mitt loppis-upcycle. Har använt mig av loppisfyndad fårpäls, något jag förstår att alla inte gillar men jag tycker om att ge bortkastade material som egentligen är väldigt värdefulla nytt liv: http://sandranicole.se/diy-gor-egna-palstofflor-la-celine/

 • Reply Evelina februari 26, 2017 at 12:56 e m

  Mitt bidrag är ett par omsydda culottebyxor . http://evelina.itgirls.se/2017/february/monthly-makers-loppis-2.html

 • Reply Nina februari 26, 2017 at 2:18 e m

  Tallriken högst upp har jag tre av, love them! Ditt våningsfat är jättevackert och jag älskar dina foton!
  Här kommer mitt bidrag, en lampa gjord av en järnstomme och ett gammalt linne.
  http://sevendays.vasabladet.fi/bloggar/spira/favoritlampan

 • Reply Klara februari 26, 2017 at 3:51 e m

  Så gulligt! 🙂 Här kommer mitt bidrag: https://www.instagram.com/p/BQ-oXPzjCJg/

 • Reply STJÄRNÖGONBLICK #8 | Barncitat, februarisnö och Excel. | REAKTIONISTA februari 26, 2017 at 4:01 e m

  […]     Idag är sista chansen att lämna in ditt bidrag för Monthly Makers på tema loppis. Gör det hos Stina innan midnatt så är du med i samlingsinlägget som dyker upp […]

 • Reply Lena februari 26, 2017 at 7:47 e m

  Nydelig fat med nydelige farger!

  Med tema ”Loppis” fikk jeg endelig anledning til å lage noe jeg lenge har hatt under planlegging:
  http://www.wonderwood.no/single-post/2017/02/26/diy-dukkehus-i-koffert-diy-suitcase-dollhouse-Monthly-Makers

  🙂

 • Reply Pernilla Södergren februari 26, 2017 at 8:03 e m

  Hej! Här kommer mitt bidrag till månadens tema loppis! Älskar att man kan göra gamla saker personliga och användbara = toppen tema!
  https://www.instagram.com/p/BQ_FvQih6fS/

 • Reply Emma februari 26, 2017 at 8:25 e m

  Hej! Här kommer mitt bidrag till månadens tema 🙂
  https://garnkonster.wordpress.com/2017/02/26/den-randiga-klanningen/

 • Reply Beatrice februari 26, 2017 at 8:36 e m

  Så himla fint kakfat! Synd dock att det inte är så stabilt som man kan önska sig. Tycker du valt ut tre vackra tallrikar i alla fall.
  Mitt bidrag kommer här (i sista stund), och är en spraymålad burk att förvara ljus i: http://www.beahallberg.se/2017/02/21/monthly-makers-loppis-omgjord-forvaring-varmeljus/

 • Reply Ruth februari 26, 2017 at 8:55 e m

  Wow, vilket vackert kakfat du gjort! Så stämningsfullt fotograferat också. Det kommer bli helt perfekt till afternoon tea. =)
  Här är mitt bidrag – ett grytunderlägg i betong och läder och som man kan ändra form och storlek på:
  http://www.hungryheart.se/2017/02/21/diy-grytunderlagg-av-betong-och-lader/

 • Reply Johanna Fransson februari 26, 2017 at 9:56 e m

  Åh, så fint kakfat!
  Vilka fantastiska färger på tallrikarna,.
  Det där skall jag pröva någon gång, super med en så fin beskrivning!

  Själv tog jag mig an en gammal virkad duk och sydde en sommar-topp 🙂

  http://garderobsskrik.blogg.se/2017/february/monthly-makers-tema-loppis.html

 • Reply stella februari 26, 2017 at 10:49 e m

  Superfint! jag samlar också på blått porslin, men serien Churchill 🙂 har dock få komplettera lite när jag har ramlat över fina på loppis, bla en tokio!

  här är mitt bidrag, det blir dock inte alltid som en tänkt sig… http://www.stellasews.com/2017/02/26/monthly-makers-february/

 • Reply Ann-Charlotte februari 26, 2017 at 11:15 e m

  Så här i sista stund skickar jag också in mitt bidrag http://kalasdesign.se/blog/fixat-loppisfynd/ Jag har målat näverkorgar.

  Vad fint ditt kakfat är. Tänker mig att det blir ett härligt fika med många kakor när en har tre våningar att fylla.

 • Reply Skaparlusta februari 26, 2017 at 11:16 e m

  Väldigt fina tallrikar du hittat. Nästan synd att göra hål i dem men så vackert fat det blev. Det blev en känsla av en annan tid. En tid av skönhet och harmoni. Behövs i världen idag.

  Själv hade jag inte tid att gå på någon loppis. Återanvände istället gamla jeans och gardiner. Jag ser det som att jag gick på min egen loppis. Sedan lekte jag med saxen och tråden. Inte blev det något vackert men kul var det. Det enda jag blev nöjd med var att fågeln kunde hålla snöret jag skall binda upp mina växter med.
  Jag har kikat lite snabbt på flera av de andra bidragen och är väldigt imponerad av så mycket fint det går att göra av gamla grejer. En stor inspiration
  http://www.instagram.com/Sparlusta

 • Reply MONTHLY MAKERS LOPPIS | DIY - taklampa med konstgjorda växter | REAKTIONISTA april 11, 2017 at 2:44 e m

  […] av, utmanas och skapa utifrån. I januari är temat LOPPIS och Stina är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 26 februari för att vara med. Mer inspiration hittar du i […]

 • Leave a Reply