Teer

Utflyktstips | Skultuna Messingsbruk ♚

mars 9, 2017

För några helger sedan spenderade Adde och jag helgen hos Addes syster med familj i Västerås. När vi var sugna på en utflykt under söndagen föll valet på Skultuna mässingsbruk ett stenkast därifrån. Bruket har legat på samma ställe vid Svartån i över fyrahundra år. Vårt besök inföll en gråmulen februaridag, jag kan bara tänka mig hur vackra de röda tegelbyggnaderna ter sig vid ån när de omkringliggande träden grönskar. I fabriksbutiken var allt väldigt vackert och där fanns även ett litet museum som visade upp tillverkningens olika steg. Invid stora fönster med svarta spröjs som vätter mot ån hyser lokalen också ett mysigt café. Lika känt som det är att Skultuna har oerhört fina saker är det ju också att det återspeglas i prislappen. I en del av lokalen hade de dock en välfylld andrahandssortering där jag gjorde några fynd.

Utöver Skultunas egna butik ligger även andra butiker med andrahandssortering på området och en Iittala outlet.

skultuna-utflykt1skultuna-utflykt15 skultuna-utflykt14 skultuna-utflykt13 skultuna-utflykt2skultuna-utflykt12 skultuna-utflykt3skultuna-utflykt11 skultuna-utflykt10  skultuna-utflykt8 skultuna-utflykt7 skultuna-utflykt6 skultuna-utflykt5 skultuna-utflykt4

Saknar du planer för helgen? Bor du kanske i närheten? Då rekommenderar jag varmt ett besök på mässingsbruket!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply sandra mars 10, 2017 at 11:03 f m

  Åh, hade lätt kunnat tänka mig en utflykt dit!

 • Reply Ellen mars 10, 2017 at 8:12 e m

  Så himla mycket fint! Hade också lätt kunnat tänka mig ett besök där.

 • Reply Emma mars 12, 2017 at 8:37 f m

  Åh! Dit måste jag någon gång. Ser ut att finnas mycket fina grejer där! 🙂

 • Reply Wilda mars 12, 2017 at 12:07 e m

  Skultuna är så fint! Var där mycket när jag var liten.

 • Leave a Reply