DIY Monthly Makers

Monthly Makers Geometri | ♀-halsband i krympplast

mars 21, 2017

Geometri har är alltså månadens Monthly Makers-tema och Fredrika är värd. Ett väldigt klurigt tema i mina ögon och faktum är att jag inte gjorde mitt bidrag förrän i förrgår. Valet föll till sist på något jag velat ha runt min hals en lång tid – ett halsband med kvinnosymbolen. En symbol som ju bygger på en geometrisk form, en cirkel. Till det valde jag att använda mig av ett material jag inte använt sedan barnsben – krympplast!

Halsband i krympplast

Du behöver

♀ Krympplast
♀ Penna
♀ Skalpell
♀ Skärbräda
♀ Ugnsfast form
♀ Liten metallring
♀ Kedja
♀ Avbitartång
♀ Halsbandslås
♀ Motiv (på papper eller skärm)

Gör så här

Lägg krympplasten ovanpå motivet och rita av med en penna. Lägg plasten på en skärbräda och skär ut berlocken med en skalpell. Glöm inte att skära ut ett hål för upphängning. Lägg berlocken i en ugnsfast form och krymp plasten i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen. I mitt fall var plasten färdigkrympt efter knappt en minut. Trä igenom en metallring genom hålet i berlocken. Trä igenom kedjan och sätt fast halsbandslås med en tång.

Jag har verkligen fått mersmak på att skapa i krympplast, ett så barnsligt roligt material!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I mars är temat GEOMETRI och Fredrika jag är värd. Länka ditt bidrag i  hennes inlägg, senast den 28:e mars för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Beatrice mars 21, 2017 at 9:39 f m

  Men ja!! Så himla fint det blev, trots allt krångel, haha. Har velat testa krympplast nu i evigheter, men inte fått tummen ur. Får väl helt enkelt skaffa mig lite och testa jag också.

 • Reply Emilia W mars 21, 2017 at 10:11 f m

  Så fint det blev! Gillar kontrasten mellan det lyxiga guldiga och plasten! Jag är dessutom väldigt impad över att du fått till både halsband och grymma foton i en handvändning! Bra jobb 😀

  • Reply Stina - Stinas tillvaro mars 27, 2017 at 9:22 e m

   Tack Emilia! En handvändning var det verkligen – blev snudd på impad själv när jag bestämt drog fram bordet till fönstret med mest ljus, tejpade fast halsbandet, la fram några eukalyptus och smattrade loss, haha!

 • Reply Silje mars 21, 2017 at 4:32 e m

  Diggar resultatet og ikkje minst sjølve symbolet 🙂 Har ikkje prøvd å lage noko med krympplast før, men dette ser jo så gøy ut!

 • Reply Wilda mars 22, 2017 at 4:09 e m

  Så läckert! Måste testa detta material alltså, jättefint. Och älskar detaljen med kvinnotecknet som punkter i listan och rubriken. <3 Och dina bilder. Stämningsfullt!

 • Reply Julia mars 23, 2017 at 7:55 e m

  Nejmen så gulligt det blev och vad snygga bilder du fått till! Krympplast är verkligen ett häftigt material och roligt att använda (även om det var länge sedan jag prövade) (:

  • Reply Stina - Stinas tillvaro mars 27, 2017 at 9:18 e m

   Tack Julia! Bilderna var verkligen något jag fick slänga ihop på tio minuter på kvällen den 20:e, så jag är så glad att du säger att du gillar dem 😀

 • Reply Mikaela mars 24, 2017 at 10:14 f m

  Så himla fint! Är så sugen på att testa krympplast, har aldrig använt det faktiskt! Så fint väl av motiv med ♀♀♀

 • Reply Fredrikapåvinden mars 26, 2017 at 9:46 f m

  Åhhh SÅ fint Stina! Vilken fin kontrast de blev mellan de plastiga kvinnotecknet och guldiga kedjan. Verkligen hur fint som helst!

  • Reply Stina - Stinas tillvaro mars 27, 2017 at 9:16 e m

   Tack Fredrika, blir så glad av peppen! (Speciellt eftersom det verkligen var det mest ”sista minuten”-bidraget jag någonsin gjort)

 • Reply Alicia mars 27, 2017 at 10:12 f m

  Ååh jag har varit sugen på att prova krympplast så länge och nu dubbelt upp! Så snyggt att du lämnat den ”plastren” eller vad en ska säga, utan konturer eller detaljer. Så starkt och skirt på samma gång liksom. Fantastiskt fint hänge!!

 • Reply johanna mars 27, 2017 at 8:36 e m

  Så himla fint! gillar också plasten mot den guldiga kedjan, och hur stilrent halsbandet är, precis såna smycken jag själv vill bära. Och jag älskar bilderna!

  • Reply Stina - Stinas tillvaro mars 27, 2017 at 9:11 e m

   Tack snälla Johanna, så glad jag blir över varma kommentarer om bilderna jag fick stressa ihop <3

 • Reply Jessica april 4, 2017 at 10:13 f m

  JÄTTEFINT Stina!!!

 • Reply Julia april 11, 2017 at 1:57 e m

  Jättefint! Har aldrig använt krymplast men blev sugen nu. Och måste säga att du har alltid så himla fina och inspirerande bilder!

 • Leave a Reply