Recept

Påskkaka | Sockerkaka med blåbär

april 4, 2017

Snart är det påsk, en högtid som i alla fall i min bok innefattar en hel del sötsaker och fikor med med nära och kära. En kaka som går snabbt att svänga ihop när du får besök är en klassisk sockerkaka, med blåbär i smeten får den dessutom en härligt lila påskfärg!

Sockerkaka med blåbär

1 långsmal brödform

Du behöver

🐣 2 ägg
🐣 2 dl socker
🐣 3 dl vetemjöl
🐣 1,5 tsk bakpulver
🐣 1 tsk vaniljsocker
🐣 50 g socker
🐣 0,5 dl mjölk
🐣 1 dl blåbär
🐣 Smör och mjöl/ströbröd att bröa formen med
🐣 Florsocker till servering

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och strösocker. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och rör ner blåbären. Häll ner mjölkblandningen i ägg- & sockerblandningen. Rör ner mjölblandningen i smeten och häll upp i den bröade formen. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 30 minuter. Låt svalna. Servera med pudrat florsocker över kakan.

I påsk bilar vi upp till Jämtland för traditionsenligt påskfirande med min familj. Det innebär långa dagar vid sjön där vi pimplar på isen och grillar korv i (förhoppningsvis) solen. Dessutom ska jag få träffa min fina väns dotter för första gången, ett litet knyte som dessutom är min blivande guddotter!    

Hur firar du påsk?

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Ellen april 4, 2017 at 6:24 e m

    Åh. Det här måste jag testa! Sockerkaka är så underskattat, och i kombination med blåbär kan jag inte tänka mig att det blir annat än gott. Tack för tipset!

  • Reply sofia april 6, 2017 at 9:44 f m

    Altsa dina bilder, blir genast sugen! Kram // Sofia i Zurich ( http://sofiacm.com )

  • Reply Wilda april 8, 2017 at 1:46 e m

    Åh gud vad gott! Och dina bilder! Det här ska jag baka i påsk <3

  • Leave a Reply