Gotland

Gotland | Butik Landa Klintehamn

april 7, 2017

Ska du till Gotland i sommar? Gillar du precis som jag att gå på loppisar och i inredningsbutiker? Då kommer du också gilla min absoluta favoritbutik på ön! Karolina driver den lilla butiken Landa i Klintehamn. En mysig butik i Donnerska huset som rymmer både gammalt och nytt. Hundra år gammalt porslin och möbler samsas med lammskinn, trendig inredning och presentartiklar. Gotland är ju fullkomligen ett potpurri av fantastiska inredningsbutiker, i synnerhet under sommaren. Unikt för Landa är dock två aspekter som tilltalar mig – välsorterade loppisfynd och bra priser. Jag kan med lätthet kila förbi en lördagsförmiddag och plocka på mig både en och sju härliga ting utan att det svider alltför mycket i börsen.

Jag hittade två blåvita koppar från Rörstrand som är exakt ur den serie jag har sedan tidigare. De har jag inte sett någon annan stans tidigare så de var jag såklart tvungen att låta följa med hem!

Några gulliga kort likaså – perfekta att ge bort tillsammans med en stickling Elefantöra.

Kassadiskens lådor rymmer porslinstallrikar som Karolina sorterat efter tillverkare. Här brukar jag bestämt bläddra efter 1 – Gefle (Tokio) , 2 – Gustavsberg (Wexiö Guld) , 3 – Rörstrand (Mon amie & Blå eld).

Tillsammans med allt det gamla samsas som sagt även nya vackra ting.

Sobert påskpynt hade fått flytta in i butiken vid min senaste visit.

I butiken säljs även lammskinn…

… och annat typiskt gotländskt.

Många av de nyproducerade sakerna kommer från danska IB Laursen.

Just nu håller butik Landa öppet fredag 10-17 och lördag 10-15, men det brukar variera efter säsong så mitt tips är att hålla utkik på butikens Facebook och Instagram där Karolina är flitig att uppdatera med inspirerande bilder från butiken.

Vilka är dina favoritbutiker eller platser på Gotland? Vad skulle du vilja bli tipsad om?

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Lund Johanna april 8, 2017 at 4:00 e m

    Åh så fint. Vi var lite smyginne på en tur till Gotland i sommar. Får se om vi får till det. Men om det blir så åker jag då dit ser jag 🙂

  • Reply Sara april 10, 2017 at 10:23 f m

    Du är såå Välkomnen förbi 4Home i Visby nästa gång du är på ön! Mixar nytt, gammalt och udda på ett inspirerande sätt!

  • Leave a Reply