Italien

Italien dag tre | Tryffelmarknad i Alba

april 10, 2017

Under vår Italien-resa i höstas besökte vi den årliga tryffelmarknaden i Alba, Piemonte. Det finns i huvudsak två sorters tryffel; vit och svart. Den vita är mycket sällsynt och Piemonte i Italien är en av få platser i världen där man kan hitta den. Lilla Alba är tryffelns huvudstad och här firas tryffelfestival från första veckan i oktober och alla helger fram till början av november. Då kommer besökare från hela världen till tryffelmarknaden, där man också kan handla andra specialiteter. Ost, salami och marmelad för att nämna några.

italien-112 italien-113 italien-114 italien-116  italien-119 italien-120 italien-121

Efter att vi gått några varv i mässhallen strosade vi runt i Alba med hopp att hitta någonstans att äta en bit mat.

italien-123 italien-124 italien-126

Vi landade på en enkel och tämligen hipp/rockig restaurang där vi fick oss ett bord utomhus. Plus för att många lokala hängde där. Minus för att den rockiga servitören inte riktigt hade koll och glömde bort halva vår beställning. Han försökte kompensera med gratis grappa innan vi skulle gå men det hjälpte föga.

italien-130  italien-133

Dålig service till trots, härligt att sitta utomhus i slutet av oktober – speciellt med detta glada gäng!

italien-134 italien-135 italien-136

Vi kompenserade med att äta glass med smak av en annan lokal specialitet – hasselnötter. Gudomligt gott! Faktum är att tryffeln, som är en svamp, lever i symbios med rötterna hos vissa träd, däribland just hassel.

italien-137 italien-139 italien-141  italien-143 italien-145

Landskapet i Piemonte i oktober var alldeles sagolikt med de vidsträckta vinfälten som skiftade från det ljusaste gröna tonerna till de murrigaste röda. Fantastiskt vackert och jag kan verkligen rekommendera Italien och Piemonte under hösten!

Här kan du läsa mer från vår resa till Piemonte, Italien:

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Wilda april 13, 2017 at 3:56 e m

    Oj vad mysigt och vackert! Så pittoreskt! 😀 Dina bilder ger så mycket känsla <3

  • Leave a Reply