Bröllop Foto

Bröllop | Anna & Peter – Stockholms stadshus

april 27, 2017

Förra helgen begav vi oss hit – till stadshuset i Stockholm. Det var faktiskt mitt allra första besök där och vi var där av en alldeles förträfflig anledning – bröllop! Addes syster Anna och hennes Peter skulle nämligen säga ja till varandra. Det var bara den närmsta familjen som var närvarande och i övrigt en hemlig tillställning, något som bidrog med ett alldeles speciellt pirr under hela dagen. Det hela blev också det allra första bröllop jag fotograferat, något som brudparet inte hade efterfrågat men jag tog med mig kameran ändå – som en bröllopspresent. Jag är så innerligt glad över fotona från vårt bröllop förra sommaren, och att få bidra med några ögonblick förverkligade med en systemkamera kändes självklart för en fotointresserad. Och faktum är att jag tror att det är det allra bästa sättet att fota på som nybörjare i genren – utan några förväntningar från brudparet utan snarare som en glad bonus.

Jag slogs verkligen av hur oerhört vackert det var i och ikring Stadshuset, lika pampigt som vilken kyrka som helst!

Pirrigt par minuterna innan vigseldags.

  

Av alla cirkus 200 bilder jag knäppte under dagen är jag sååå glad över de här två – blickarna dem emellan alltså – så fint! ♥

Anna hade en bukett med vildtulpaner från Gotland…

… och vackra smycken från Sägen.

  

Puss! Vigselakten var snabbt avklarad men jag blev oerhört imponerad av den rutinerade vigselförrättaren som trots att hon säkert avklarade tjugotalet vigslar den dagen talade så innerligt och kärleksfullt till brudparet. Och ja – det är fullt möjligt att bli bölig under en vigselakt som varar i knappt fem minuter.

Vi var de allra närmaste men ändå ett stort och glatt gäng på sjutton personer, och således max antal personer som får vara med vid vigsel i stadshuet.

Alldeles purfärskt gift par!

Därefter styrde vi kosan mot Lilla Essigen och restaurangen Lux Dag för Dag. En restaurang som fokuserar på att laga säsongsbetonad mat med en meny av lokala råvaror för dagen. En restaurang som rimmar alldeles ypperligt med Anna och Peters person som två riktiga odlingsnördar med passion för närproducerad mat. Restaurangen ligger i en vacker tegelbyggnad med stora vackra fönster med rikligt ljusinsläpp, ren och skär lycka för en fotoentusiast med andra ord!

 

Restaurangen hade gjort i ordning ett bord som vi alla sjutton rymdes runt och kunde sitta vid precis hela kvällen och äta, prata och skratta ända in på småtimmarna.

Till förrätt fick vi in en terrin på dilamm med rädisa, ramslök och senapsfrön. Trots att brudparet inte kände till menyn innan (eftersom den sätts dag för dag) så prickade alltså förrätten in både lamm och ramslök – två Gotländska delikatesser!

Näst på tur stod vit sparris med Domtabog, nässla och krondill.

Varmrätten utgjordes av lamm som smälte i munnen tillsammans med jordärtskocka och färsk vitlök.

Sist men inte minst – en final av syrliga rabarber med maräng och sorbet.

Sen fortlöpte kvällen där två familjer lärde känna varandra ännu lite bättre genom skratt, djupa samtal och kärleksfulla tal.

Tack Anna & Peter för att jag fick vara med och dela er dag. All lycka till er och ert (familje)-liv tillsammans ♥

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Anna april 27, 2017 at 8:42 e m

    Va fint skrivet och jättefina bilder!

  • Reply Emma april 27, 2017 at 9:20 e m

    Så fina bilder från en härlig och kärleksfull dag! ❤️

  • Reply Wilda april 29, 2017 at 2:43 e m

    Vilka helt underbara bilder! Så mycket känsla och skarpa ögonblick! <3

  • Leave a Reply