Monthly Makers

Monthly Makers Tyg | lampskärmar med decoupage

maj 21, 2017

Tyg är månadens Monthly Makers-tema och Wilda är värd.  Jag är inte särskilt vass med symaskinen så jag valde att fokusera på ett aningens alternativt skapande. Sedan tidigare hade jag ett gäng loppade gamla lampskärmar liggandes i skåpen och valde att piffa upp dem lite med något jag velat testa länge – servettdecoupage!

Faktum är att jag gjorde decoupage ganska flitigt i tidiga tonåren men nu var det minst tio-tretton år sedan sist.

Jag valde att använda klassiska servetter från Svenskt tenn. Ett väldigt enkelt sätt att förvandla trista ytor på. Jag är dock inte helt nöjd med finnishen, men övning ger väl färdighet? För mer decoupage lär det bli framöver!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I maj är temat TYG och Wilda är värd. Länka ditt bidrag i  hennes inlägg, senast den 28:e maj för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Hanna maj 21, 2017 at 8:53 f m

  Men gud vad smart, tack för tips! Nu vet jag hur jag ska rädda en trött gammal lampskärm hemma som jag stört mig på i ett år.

 • Reply Alicia maj 21, 2017 at 9:27 f m

  Åh vad snyggt! Har varit lite allergisk mot decoupage delvis för att det ofta kombineras med nån slags skrivstilsmotiv och små änglar som jag inte riktigt tål, men också för att mina egna försök varit evigt misslyckade (tror jag är lite otålmodig och brutal i min hantering hehe), men detta satte tekniken tillbaka på kartan för mig! Så snyggt, jag hade inte kunnat gissa att det var en piratkopia 😉 och jag gillar faktiskt de där märkena som blivit där servetterna vikt sig en liten aning. Suupersnyggt!!

 • Reply Silje maj 21, 2017 at 12:38 e m

  Kult å bruke decoupage på elles ganske så kvite lampeskjermar, og motivet er ordentleg herleg 🙂

 • Reply Mikaela maj 21, 2017 at 5:34 e m

  Åh jag höll också på jättemycket med decoupage i tidiga tonåren, har fortfarande en samling servetter men vet inte riktigt vad jag skulle applicera tekniken på idag. Men lampskärmar var ju en jättebra idé, blev hur fint som helst!

 • Reply johanna maj 21, 2017 at 9:03 e m

  Dom blev ju jättefina! Tycker också om att de har vikit/rynkat sig lite, ser mer levande ut med lite textur.

 • Reply Anna María maj 21, 2017 at 10:08 e m

  Fint! Blir nästan lite full i skratt faktiskt. För imorgon kommer ett inlägg upp hos mig där jag *trumvirvel* gör decoupage också! Plus att det är på en lampa. Jag har varit väldigt tveksam till decoupage. Men tycker det är en kul teknik alltså! Måste dessutom hålla med övriga här. Fint där det rynkade sig i servetten. Blev verkligen mer levande.

 • Reply Julia maj 22, 2017 at 9:36 f m

  Vad gulliga de blev! Länge sedan jag gjorde decoupage också.. men kul att få påminnelse och ett supertips till vad man kan använda det!

 • Reply Fredrikapåvinden maj 22, 2017 at 12:36 e m

  Men åh så fint det blev Stina! Jag tycker inte alls det gör något att det skapats veck utan tycker tvärt om att tillförde något. Superfina!

 • Reply Desirée maj 23, 2017 at 9:19 f m

  Åh vad fina de blev Stina! Supersnyggt!

 • Reply Wilda maj 28, 2017 at 10:30 f m

  Så roligt med decoupage! Otroligt sött mönster och vilken skillnad det blir ändå med en sån yta. Tycker precis som Fredrika att vecket tillför något. Det blev en botten till det söta som gav en äldre look, lite vintage typ.

 • Reply Jessica juni 2, 2017 at 12:21 e m

  Åh! Jag har en massa (fula) julgranskulor jag dekorerat med decoupage från när jag var typ 12 haha, men det här var GRYMT snyggt! fin färg!

 • Leave a Reply