DIY Monthly Makers

Monthly Makers ”Något jag aldrig testat” | Måla akvarell

juli 21, 2017

Månadens Monthly Makers-tema är ”Något jag aldrig testat” och Julia är värd. När jag klurade över vad jag skulle ta mig an den här månaden landade jag ganska fort i att jag ville måla något i akvarell. Bild var aldrig mitt starka ämne i skolan och jag kan inte måla något mer avancerat än några simplar streckgubbar. Så akvarell var alltså något jag aldrig testat tidigare.

Jag köpte några akvarelltuber på bokaffären, några penslar och ett block med akvarellpapper och kladdade loss med färgerna. Jag lekte mig fram med mycket vatten, lite vatten, mycket färg, lite färg och så vidare och skapade olika graderingar i färgsektionerna på pappret. När färgen torkat bestämde jag mig för att göra något mer av mitt kludd.

Med en figurstans stansade jag ut fjärilar och klistrade fast på ett papper som jag ramade in. Tanken är att tavlan ska bli en bröllopspresent till ett brudpar med ett bröllop som går i rosa och med fjärilar i dekoren. Tänkte att det kunde passa som ett minne till den dag de garanterat kommer att ha massor av fjärilar i magen.

Sammanfattningsvis är jag nöjd med mitt första akvarellalster och har fått blodad tand, så det är med all säkerhet inte mitt sista!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I maj är temat NÅGOT JAG ALDRIG TESTAT och Julia är värd. Länka ditt bidrag i  hennes inlägg, senast den 28:e juli för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på InstagramPinterestwebben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaelaRuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Jessica juli 21, 2017 at 10:38 f m

  Guuud vad fint med toningarna!!!!! Och så vacker bild ihop med rosen!

 • Reply Silje juli 22, 2017 at 1:05 e m

  Det blei nydeleg! Fargane er så fine i lag og elskar idéen med å gi det bort i bryllaupsgåve <3

 • Reply johanna juli 23, 2017 at 7:31 e m

  så fin den blev! och vad fint att ge bort i bröllopspresent, låter verkligen som en passande och genomtänkt gåva.

 • Reply Alicia juli 24, 2017 at 12:55 e m

  Så häftigt hur du inte bara provar akvarell utan gör någonting helt oväntat med tekniken! Tavlan är så vacker (älskar den där gammelrosa färgskalan) och en så fin och genomtänkt present. <3

 • Reply Mikaela juli 24, 2017 at 10:03 e m

  Så jäkla fint! Håller med Alicia som är så bra på att sätta ord på saker! KUL, hoppas du fick mersmak för att måla mer för det är ju så kul 😀

 • Reply Ida juli 27, 2017 at 2:07 f m

  Vilken smart idé pch himla fint resultat! Jag är jättesämst på akvarell men vågar kanske priva med den här tekniken ändå 🙂

  • Reply Ida juli 27, 2017 at 2:08 f m

   Men hjälp, ursäkta typos 😮

 • Reply Wilda juli 27, 2017 at 11:20 f m

  Åh jäklar så vackert och ljuvlig färgskala! Jag är så imponerad över din konstnärliga känsla i allt du gör. Det känns, som ett djupt lugn.

 • Reply Rebecca juli 27, 2017 at 9:33 e m

  Så sjukt snyggt! Trodde först att du hade målat varje fjäril för hand.
  Blev så sugen på att skapa något liknande med havstema till sommarstugan.

 • Reply Anki juli 31, 2017 at 6:29 e m

  Åh så gulligt! Och vilken fin present till ett bröllop!
  Fjärilarna påminner om några fjärilar jag virkade i helgen 🙂 Du kan se fjärilarna på min blogg, enkelt mönster om du blir sugen på att göra några såna också 😀

 • Reply Linnéa augusti 3, 2017 at 2:49 e m

  Åh vilken underbar tavla! Blev väldigt inspirerad till att pröva på något liknande själv 😀

 • Leave a Reply