DIY Monthly Makers

Monthly Makers Kläder | Pantone-inspirerad poster

augusti 21, 2017

Månadens Monthly Makers-tema är ”Kläder” och Elsa är värd. Min spontana reaktion på temat är att sy kläder, alltså att sitta vid en symaskin. Något jag inte gjort sedan en smått skräckfylld upplevelse förra året när jag skulle sy vimplar till vårt bröllop och symaskinsnålen valde att helt sonika gå av. Jag är ännu inte helt redo att återgå till maskinen och klurade därför på alternativa sätt att bidra till månadens tema.

Jag är en sån som alltför ofta köper på mig kläder på rea för att de känns ”coola”. Vilket de gör tre första gångerna. När nyhetens behag lagt sig inser jag allt som oftast att plaggets färger inte alls klär mig eller att skärningen är helt fel för min kropp. Det senaste året har jag dock börjat landa allt i mer i vilken typ av plagg jag faktiskt känner mig bekväm i och vilka färger som passar mig. När jag nu inventerar min garderob så är det inga större utsvävningar i färg längre, utan det går ganska tydligt att se vilka färger som är ”mina”.

Till många teman har jag haft en tanke om att illustrera en egen poster. Denna gång slog jag slag i saken och använde det senaste årets klädinsikter och skapade en enkel illustration över mina färger.

Några av favoritplaggen i min garderob

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I augusti är temat KLÄDER och Elsa är värd. Länka ditt bidrag i  hennes inlägg, senast den 28:e augusti för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på InstagramPinterestwebben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaelaRuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Jessica augusti 21, 2017 at 11:38 f m

  Åhh så fina färger!!

 • Reply Silje augusti 21, 2017 at 8:16 e m

  For ein herleg idé! 😀 Ordentleg kult å bruke temaet som ein inspirasjon til å finne dine fargar og lage ein plakat ut av det! Fargane er i tillegg kjempefine saman 🙂

 • Reply Mikaela augusti 21, 2017 at 8:28 e m

  Så kul tolkning Stina! Och de färgerna känns verkligen du!

 • Reply Julia augusti 23, 2017 at 6:56 f m

  vilken fin färgskala, den känns så lugn och skön! Smart att ha en sådan poster att utgå ifrån när man shoppar!!

 • Reply Emilia Westerström augusti 23, 2017 at 6:36 e m

  Verkligen en rolig grej på temat! Jag borde också spara någon stans hur jag vill klä mig, är precis som du annars och köper gärna på mig saker som ser bra ut på andra men som inte alls är min stil när allt kommer kring

  • Reply Stina - Stinas tillvaro augusti 27, 2017 at 9:55 e m

   Tack Emilia, det är bra att ha några ramar så man inte svävar ut alltför mycket under reor osv 😉

 • Reply johanna augusti 23, 2017 at 7:24 e m

  men åh vad fint och så rolig tolkning! Smart att ha med i telefonen när en vill köpa något nytt. Älskar hållbarhetstänket och färgskalan också!

 • Reply Alicia augusti 24, 2017 at 9:53 f m

  Det här är ett så jäkla befriande sätt att tolka temat på, och du har gjort det så snyggt! Blev sååå inspirerad att göra en egen sån här poster (alltid intressant att undersöka och kartlägga sina egna preferenser av nån anledning) och gillar verkligen att du bytt ut färgnamnen mot ”namnet” på klädesplagget.
  Väldigt kreativt tänkt och genomfört!

 • Reply Lund Johanna augusti 24, 2017 at 11:07 e m

  Heja Stina. Superfin OCH superbra att ha ju. Jag har också insett hur mycket bättre shoppingen blir om man har en plan – men har verkligen problemet att jag glömmer bort planen mellan gångerna – heh.

 • Reply sofia augusti 27, 2017 at 3:32 e m

  Jag älskar namnen pa färgerna! Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

 • Reply Stina - Stinas tillvaro augusti 27, 2017 at 9:58 e m

  Tack Sofia 🙂

 • Reply Wilda september 9, 2017 at 12:18 e m

  Otroligt vackert och stilrent, så där som bara du kan göra det. Jag känner igen mig så väl i detta och jag har mer och mer också landat i mina färger det här året. Sån fin trygg känsla att hitta det. Inspirerande bidrag Stina!

 • Leave a Reply