Foto Gotland

Fotopicknick vid Ekstakusten | lamm, kalkstenar och en makalös solnedgång

september 4, 2017

De senaste åren har jag tillbringat flera sommarveckor på Gotland, ön som har en helt makalös natur som får vilken fotograf som helst att tappa andan. Omgivningarna till trots behöver jag knappt ens ena handens fingrar för att räkna upp hur många gånger jag gett mig ut i den gotländska naturen enkom med syftet att föreviga den på bild. I somras fick vi dock besök av min lillebror när vi firade vår semester på Gotland. Han har ett ganska nyförvärat fotointresse och ingen vill mer än jag uppmuntra till det, så en kväll packade vi med oss en filt, lite gott att äta och varsin kamera och åkte till Ekstakusten för att föreviga omgivningarna i allmänhet och solnedgången i synnerhet.

Jag staplade stenar på varandra och fotade dem i motljus, lillebror kämpade med att komma nära fåglar och vi båda klev ur bilen för att fota lamm som stod och betade i en hage. Helt klart en av sommarens härligaste kvällar, att få hänge sig helt i ett intresse, tillsammans med en människa en håller kär och det dessutom i makalösa omgivningar – det är svårslaget och något jag verkligen måste påminna mig själv om att göra oftare!

Min lillebrors fina djur- och naturbilder hittar ni på Instagram, @antonnilsson__.

PS. Du har väl inte missat att Elsa nu sammanställt allt vi skapat tillsammans på temat KLÄDER i Monthly Makers?

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Alicia september 5, 2017 at 11:06 f m

    Åh ack så jäkla ljuvligt alltså! Och det är något särskilt med ljuset på Gotland. Som stod en under en annan sol och en annan måne. Fattar inte vad det är, men tycker det syns (eller känns) direkt när en bild är från Gotland.

  • Reply Fredrikapåvinden september 5, 2017 at 4:45 e m

    Vilka fantastiska bilder Stina! Och sååå härlig er utflykt låter! Jag älskar att vara ute och fota med andra som har samma intresse, så fint!

  • Reply Wilda september 10, 2017 at 9:43 f m

    Så ljuvligt. Som en meditation <3

  • Leave a Reply