Bröllop DIY

Bröllops-DIY | Rosa festprogram till bröllopsfesten

september 6, 2017

I somras gifte sig Addes kusin Mårten med sin Amanda. Jag som haft mer eller mindre abstinens efter bröllopsprojekt (efter vårt eget bröllop förra sommaren) erbjöd mig att hjälpa till. En sak paret gärna ville ha hjälp med var festprogrammet. Rosa var temafärgen på bröllopet och jag spann vidare på den färgen samt på hästar (som är parets stora intresse), rosor (som var bröllopsblomman) och fjärilar (som skulle vara en del av övrig dekor).

Inlägget där jag visar hur jag gjorde festprogrammet till vårt eget bröllop är det överlägset mest populära här på bloggen. Här hittar du det. Jag hoppas att även detta kan bidra med inspiration till  framtida brudpar!

Precis som till vårt bröllop gjorde jag ett omslag av lite hårdare kartong, för att få en lite lyxigare känsla. Längst ned stansade jag ut en fjäril och klistrade fast en liten sten med strass, något som smälte fint ihop med övriga dekorationer.

En välkomsttext fick inleda programmet. Sigillet gjorde jag fritt tolkat från brudparets bröllopsinbjudan. Jag gillar när detaljer hänger samman och tyckte det var ett enkelt sätt att göra trycksakerna sammanhängande.

Därefter knåpade jag ihop en sida med brudparets historia och ett gäng foton på dem. På motsatt sida fick menyn ta plats.

Nästa uppslag gav utrymme för lite humor, bland annat med en ordlista över fraser från bruden och brudgummens båda hemtrakter.

Därefter följde presentationer av alla gäster.

Ett personligt bröllopsbingo höll gästerna sysselsatta.

Sist men inte minst – ett tack!

Festprogrammet i korthet

 • Datorprogram: Adobe InDesign
 • Typsnitt: Edwardian Script ITC & Adobe Arabic
 • Papper: Vitt, A4, 120 gram
 • Tryckeri: Kastås Reklam, Visby
 • Omslag: Panduro Hobby-kartong 305*305, fuchsia
 • Stickers: Panduro rhinestone stickers kristall
 • Figurstans: Panduro Fjäril

Jag hoppas att detta kan hjälpa framtida brudpar i sitt knåpande av festprogram. Hojta om du har några frågor om programmet och länka gärna om du har inspirerats av programmet till ert eget – jag vill gärna se!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Mia Zettergren september 28, 2017 at 11:35 f m

  Hej! Så jättefina program du har skapat. Min fråga, hur många vita ark sitter det innanför kartongarket?

 • Reply Bella november 5, 2017 at 2:13 e m

  Super fina))) skulle du vilja göra fler

 • Leave a Reply