DIY Inredning Monthly Makers

Monthly Makers Inredning | Glasinramade blad

september 21, 2017

Månadens Monthly Makers-tema är ”Inredning” och Emilia är värd. Näst efter loppistemat så är detta det tema som går hand i hand med mina intressen. Jag hade storslagna planer på att redigera, beställa hem, rama in och sätta upp foton på väggarna i huset på Gotland, något jag planerat att göra länge. Men dagarna rann i väg och när jag insåg att tiden var för knapp för framkallning satsade jag istället på en annan idé kring inramning. Nämligen att rama in blad och det mellan två glasskivor för en häftig effekt.

Du behöver

 • Två likadana ramar
 • Blad

Gör så här:

Ta bort de bägge ramarnas bakstyken, lägg bladen i den ena ramen och använd den andra ramens glasskiva som bakstycke. Fäst med ramens hållare. Klart!

Ramarna är loppisfynd och på baksidan hade den förre ägaren skrivit in både födelsedatum och dödsdatum på den fotot i ramen föreställt. På två av ramarna stod bara födelsedatum, men ett korts skrivet under vittnade om att det var förberett även för ett dödsdatum. Lika delar fint som hemskt tyckte jag. Lite vemod mitt i skapandet.

Det svåraste i detta synnerligen enkla DIY var helt klart att välja vilka blad som skulle få äran att ramas in. Till sist föll valet på några blad från en rosenbuske i vår trädgård. Jag blev väldigt nöjd med valet!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I september är temat INREDNING och Emilia är värd. Länka ditt bidrag i  hennes inlägg, senast den 28:e september för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på InstagramPinterestwebben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Vi som driver Monthly Makers 2017 är AliciaBeatriceElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaelaRuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Alicia september 21, 2017 at 10:53 f m

  Sååå fint med de runda ramarna! Är verkligen fan av den här bakstyckeslösa ramtrenden, men tycker du gör den bättre än någon jag tidigare sett med de bruna ovalerna. Väldigt fint på din sekretär också, sån stämning!

  Och haha för att förbereda dödsdatumet. Som om det vore krångligt att rita dit korset i samband med datumet liksom, eller som att en är rädd för att glömma. Väldigt kul!

 • Reply Silje september 21, 2017 at 3:45 e m

  For eit uttrykk! Så enkelt, fint og vakkert på same tid. Skjønner kva du meiner at det er noko vemodig med det heile med tanke på kva som stod bak på rammene. Men det grøne mot den brune ramma, rett og slett nydeleg!

 • Reply Jenny september 21, 2017 at 5:35 e m

  Men vad fint! Har inte riktigt fastnat för det här med ramar med dubbla glas, men detta var ju galet mycket finare än de stora, fyrkantiga ramarna man brukar se! Får hålla utkik efter matchande ramar på kommande loppisrundor 😀

 • Reply Julia september 22, 2017 at 9:02 f m

  vad gulligt med blad från en rosenbuske! och vad snyggt det blev med runda ramar alltså, att jag inte tänkt på det 😀

 • Reply Johanna september 23, 2017 at 1:09 e m

  men hallå vad snyggt! Passar verkligen in bland övrig (superfin) inredning!

 • Reply Mikaela september 23, 2017 at 5:08 e m

  Gud vad fint! De där ramarna var verkligen perfekta för ändamålet, wow!

 • Reply Jessica september 27, 2017 at 10:18 f m

  Åh!! Jag har liknande ramar som ligger och skräpar – kanske dags att göra nåt sånt här? Blev ju SÅÅ fint!!

 • Reply Borgmästaren september 30, 2017 at 10:15 e m

  Väldigt smart och väldigt snyggt!! Bra ide!

 • Reply Ida oktober 1, 2017 at 12:12 e m

  Extremt fint bidrag! Älskar dessutom den betongaktiga väggfärgen!

 • Reply Wilda oktober 2, 2017 at 8:11 f m

  Så otroligt vackert och jäklar vilken stämning du fångar i dina foton. Tycker som så ofta att dina foton är halva bidraget eftersom vinklarna och tonerna ger så mycket till helheten. Jag kommer ihåg att jag gjorde detta som bidrag någon av de första månaderna, men med sommarblad och blommor, och den tavlan hänger fortfarande på väggen. Lite urblekt nu men lika vacker ändå. Se upp för direkt solsken så kommer de hålla sig fint! 😀

 • Reply Julia oktober 2, 2017 at 6:40 e m

  Så fint! Enkelt och effektfullt! Blir en så härlig twist på ramarna som jag annars förknippar väldigt starkt till äldre svartvita porträtt!

 • Leave a Reply